Колеги, пак за помощ се обръщам: Как точно се оформя искова молба от да речем двама ищци при условията на обикновено другарство, срещу един ответник, за парично обезщетение по чл.45 ЗЗД? Имам предвид, дали двамата ще искат общо да им се плати примерно сумата от 5000лв, за това че еди какво си, по 2500лв за всеки, или да се оформи: Аз /единия ответник/, моля съда да осъди ответника да ми заплати сумата от 2500лв....; Аз /другия ответник/ моля да ми заплати сумата от 2500лв .../.
Благодаря предварително.
Бъдете здрави.
- Дата и час: 24 Фев 2025, 11:13 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Активно обикновено другарство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Активно обикновено другарство
Написах друго, но размислих.
Общия факт е деянието на ответника, но дали всеки от обикновените другари е понесъл еднаква вреда ще ви е водещото при изписване на петитума.
Общия факт е деянието на ответника, но дали всеки от обикновените другари е понесъл еднаква вреда ще ви е водещото при изписване на петитума.
- Гост.
- Старши потребител
Re: Активно обикновено другарство
Казуса между другото е много интересен принципно. Търся обезщетение за това, че моите клиенти са били лишени от ползването на имота си, защото ответника е обжалвал /неуспешно/ издаденото им разрешение за строеж - преустройство на сградата. В продължение на година и десет месеца. Двама са, съсобственици са, мисля че общия факт е идентичен за двамата, правното им положение също.
Нещо друго - тъй като аз ще искам обезщетение за това, че не са могли да добият граждански плод от тази своя собственост, който представлява месечния наем по пазарни цени, въпроса е за лихвата - дали трябва да се търси лихва за всеки месец, или общо от датата, на която е станало възможно ползването /в който ден им е издадено Удостоверение за експлоатация/.
Поли, приятен и успешен ден!
Нещо друго - тъй като аз ще искам обезщетение за това, че не са могли да добият граждански плод от тази своя собственост, който представлява месечния наем по пазарни цени, въпроса е за лихвата - дали трябва да се търси лихва за всеки месец, или общо от датата, на която е станало възможно ползването /в който ден им е издадено Удостоверение за експлоатация/.
Поли, приятен и успешен ден!
- ivan2
- Потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|