начало

Изнудвачът от „Суджукгейт“ осъди прокуратурата Изнудвачът от „Суджукгейт“ осъди прокуратурата

Прекратяване на ЕТ след 10 години

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Прекратяване на ЕТ след 10 години

Мнениеот knikolova » 18 Ное 2009, 23:04

Привет на всички,
Ето и моят казус - малко след навършване на пълнолетие моята майка ми прехвърли нейното предприятие ЕТ. Скоро станах студентка и така вече 10та година си живея като привиден търговец. Данъчни декларации не съм попълвала. ЕТ не е пререгистрирано в ТР. Питането ми е след като не съм пререгистрирана в ТР, това означава ли, че дейността на ЕТ е прекратена? Мога ли да очаквам и някаква честитка от данъчни или нещо такова?
Благодаря предварително за отговора! :roll:
knikolova
Нов потребител

Re: Прекратяване на ЕТ след 10 години

Мнениеот max_magi » 18 Ное 2009, 23:15

Не определено не означава, сигурна сам че ако си извадите удостоверение за актуално състояние на него ще пише "действаща", така че редът е следния, правите си пререгистрация в Търговския регистър и после искате заличаване. Заличаването е различно от прекратяване на дейност и т.н да не навлизам в подробности или изчакайте да изтече срока до края на 2010 г. с изтичането на срока съдът издава служебно удостоверения за пререгистрация на едноличните търговци и клонове на чуждестранни търговци, които не са се пререгистрирали, и ги изпраща на агенцията по реда на чл. 14. Агенцията служебно вписва в търговския регистър непререгистриралите се в срок еднолични търговци и клонове на чуждестранни търговци и незабавно ги заличава, съответно закрива. Закон за търговския регистър, а относно данъчните не мога да ви отговоря, но е много вероятно, това им е работата. :)
max_magi
Младши потребител

Мнениеот knikolova » 19 Ное 2009, 15:02

Много благодаря :D
knikolova
Нов потребител

Мнениеот konseliere » 20 Ное 2009, 12:13

Да се има в предвид, че служебното заличаване от АВ ще струва пари.
konseliere
Младши потребител

Назад към Търговско право