начало

Ангел Илиев оттегля кандидатурата си за градски прокурор Ангел Илиев оттегля кандидатурата си за градски прокурор

Несъстоятелност при EOOД

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Несъстоятелност при EOOД

Мнениеот kaizersoze5412 » 31 Юли 2008, 16:42

Здравейте колеги, въпросът ми е възможно ли е в попълването на масата на несъстоятелността при свръхзадлъжнялост на ЕООД, да бъдат включени и вещи частна собственост на едноличния собственик на капитала или такива влизащи в съпружествена общност?
Известно ми е уредбата на Част ІV от ТЗ, че за удоволетворяване на кредитори на длъжника се осребрява имущество собсвеност на дружеството и лични средства на съдружника или в случая едноличния собственик на капитала до размера на дяловата му вноска.
Всички коментари по така представения въпрос ще са ми от полза.предварително благодаря на отзовалите се!!!
kaizersoze5412
Младши потребител

Мнениеот amateur » 31 Юли 2008, 17:09

Въпросът Ви е много общ. Приницпно е невъзможно, доколкото това е смисълът на съществуването на ЮЛ. Такава възможност съществува единствено за едноличните търговци, освен ако има някакви промени, за които не ми е известно. Съществуват хипотези, обаче, които биха могли да доведат до попълване масата на несъстоятелността с вещи или имуществени права на едноличния (и не само) собственик на капитала, вкл. такива, които са СИО. Вж.646 и сл. от ТЗ.
amateur
Младши потребител

Назад към Търговско право