Здравейте,отново:-)
Преди 15 дни съм подала документи за промяна име/фирма/ на ООД.
Все още дори не са ми се появили документите,които съм подала в досието на ООД.
Проблемът е ,че след няколко дни изтича срока ,за който съм запазила наименованието, а все още няма никакво движение по промяната.
Може би за по-сигурно,трябва отново да запазя наименованието?
с Ново заявление Д 1 и нова такса от 50 лв.
Моля за мнения.
Благодаря!
- Дата и час: 17 Май 2025, 05:28 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Изтичане срока на закрила на запазена фирма
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Струва ми се странно, че 15 дни след приемането на документите, не са ги въвели в системата. Смятах, че този срок е 4-5 дни.
Въвеждането на документите е равносилно на запазване на име. Теоретично в отрязъка от време между изтичането на срока и появяването на вашите документи някой може да запази същото име. На практика, по моя преценка, това би било малко вероятно, освен ако някой умишлено не поиска да ви попречи. Но пълна сигурност ще имате само ако наново запазите името ПРЕДИ изтичането на първия срок. Проверете обаче колко е той, след измененията от 30.05 срокът е 6 месеца.
Въвеждането на документите е равносилно на запазване на име. Теоретично в отрязъка от време между изтичането на срока и появяването на вашите документи някой може да запази същото име. На практика, по моя преценка, това би било малко вероятно, освен ако някой умишлено не поиска да ви попречи. Но пълна сигурност ще имате само ако наново запазите името ПРЕДИ изтичането на първия срок. Проверете обаче колко е той, след измененията от 30.05 срокът е 6 месеца.
- SashkoS
- Потребител
Да и на мен ми е странно,така че явно ще трябва да отскоча на място до службата по регистрация.
Знам за промяната,че вече срокът за който една фирма е запазена е 6 м.,но в случая наименованието ми е запазено за 2 м.
За сигурност,отново ще трябва да прежаля 50 лв.-за ново запазване.
Благодаря за отзивчивостта!
Знам за промяната,че вече срокът за който една фирма е запазена е 6 м.,но в случая наименованието ми е запазено за 2 м.
За сигурност,отново ще трябва да прежаля 50 лв.-за ново запазване.
Благодаря за отзивчивостта!
- Ivanika
- Младши потребител
При списък права върху фирма излиза ли името? Защото дори да не са започнали обработката на документите за пререгистрация и промяна, Д1-то трябва да е обработено. Не вървят в комплект!
- antri
- Потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|