начало

Ангел Илиев оттегля кандидатурата си за градски прокурор Ангел Илиев оттегля кандидатурата си за градски прокурор

ЗАЯВЛЕНИЕ A1

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ЗАЯВЛЕНИЕ A1

Мнениеот palimsest » 23 Юни 2008, 18:46

Колеги , моля за извинение относно лаишкия въпрос , но поставям на обсъждане следния въпрос , обект на спор между мен и други колеги ....

Попълвам Заявление А 1 и установих , че от отреденото място за фирмата няма да стигне ....
По прицип , става въпрос за тези уникални наименования на ет-стоматолозите .... и като се запише името " Д-р Третдафил Шипков Акациев Амбулатория за извънболнична ........и т н просто мястото не е достатъчно ...
Ако съкратя дългото наименование и го заместя с абревиатурата - АИПППДМ , мислите ли , че ще има проблем .....
има ли колега с подобен проблем !??

Благодаря за отделеното време !
Аватар
palimsest
Активен потребител

Мнениеот ykovachev » 23 Юни 2008, 19:02

Има програми (например Pdf X-change Viewer), с които можете да драскате върху бланката на АВ с различни шрифтове и големини... така събрахме апортна вноска, която иначе с таймс ню роман 12 заема повече от страница...
Въпросната програма е безплатна и беше препоръчана още в началото на годината от колега, когато обсъждахме бланките за ТР и невъзможността (тогава беше така) да се пише на компютъра върху тях. Но не помня темата вече. Има я в подраздела за търговско право.
Успех!
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 23 Юни 2008, 19:09

И аз мисля , че няма да стане със съкращението.В този случай според мен трябва да постъпиш съобразно чл.6(7) от Наредбата или да си го напишеш ситно със химикал , както е предложила Поли.
И аз имам един въпрос , когато се променят обстоятелства , като се разширява предмета на дейност на търговеца , в заявлението на съответното място само новата дейност ли се пише или целият предмет на дейност?
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 23 Юни 2008, 19:13

poli_g написа:допълваш новото...

Уфф , тоест и на мен няма да ми стигне мястото.Благодаря!
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 23 Юни 2008, 19:19

poli_g написа:Хубаво де, като не ти стигне мястото за новият предмет- не може ли да приложиш и второ заявление?
Това е само хрумка.

Точно това ще направя.

П.П
При тия температури , грея като кюмбе , как няма да усетиш топлина……. :D :D
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 23 Юни 2008, 19:22

poli_g написа:Хубаво де, като не ти стигне мястото за новият предмет- не може ли да приложиш и второ заявление?
Това е само хрумка.

Не се разбрахме- в заявлението за промяна предмета на дейност иде реч само за разширяване, нали така? Защото отговорът ми е валиден, ако е това и мисля, че следва да добавиш само новите дейности, без старите.

Аааа, тогава ще стигне.Точно това не ми става ясно като чета наредбата.При разширяване , в заявлението се пишат само новите дейности или и тях и старите.При първия вариант съм топ.
REVOLUTION
Активен потребител

БЛАГОДАРЯ !

Мнениеот palimsest » 23 Юни 2008, 19:37

Благодаря за споделените мнения!
Имам едно издание на ИК " Труд и право " - "Новата правна уредба на Търг......." изчетох го цялото , няма засегната подобна хипотеза ...

Благодаря !
Аватар
palimsest
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 23 Юни 2008, 19:45

poli_g написа::roll: Леко да не гръмнеш ....
Сега сериозно- ти няма да заличаваш дейност, просто допълваш нови.. смяташ ли, че следва да изписваш вече посоченият при пререгистрацията ведно с новите?
Вярно жега е ...

(2) Променените обстоятелства се посочват на съответните места в заявлението, а полетата, които се отнасят за обстоятелства, които не се променят, не се попълват.

Ами да ти кажа така както е разписана тая наредба може да се тълкува двуяко.”Променените обстоятелства” , може да се тълкува да се впише крайния резултат-в моя случай допълване предмета на дейност се променя последният и трябва да се опише полученият нов резултат/промяната+новото/.
Второто възможно тълкуване е твоето , посочват се само новите моменти , длъжностното лице ги вписва и добавя към старите , като се получава новият резултат.
Възможни са и двата варианта да съществуват кумулативно , но не знам как се е ориентирала практиката.

Няма страшно , няма да експлодирам! :wink: :D
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 23 Юни 2008, 20:25

Допълвам си , допълвам си……………………………….. :lol:
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот DEKAH » 23 Юни 2008, 23:06

Колеги, имал съм няколко подобни случая. Допитах се до ДЛ, което ми обясни, че е нужно да се попълнят толкова заявления, в колкото се събере името на фирмата. Т.е. започваш от първото и до където стигнеш с името, отбелязваш че има още А1 и продължаваш смело. На допълнителните изписваш само името и данните на заявителя, ако е пререгистрация и данните на фирмата (булстат, фирмено дело, код на съда).

п.п. много е досадно.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот neonato » 24 Юни 2008, 15:21

НАРЕДБА № 1 ОТ 14 ФЕВРУАРИ 2007 Г. ЗА ВОДЕНЕ, СЪХРАНЯВАНЕ И ДОСТЪП ДО ТЪРГОВСКИЯ РЕГИСТЪР
.......................................................
Чл.6
.......................................................
(7) (Предишна ал. 6, изм. и доп. - ДВ, бр. 111 от 2007 г., в сила от 01.01.2008 г.) Ако мястото в някои групи или полета не е достатъчно, това се посочва в полето по ал. 2, т. 3 и към заявлението се прилага допълнително заявление, в което са попълнени съответните полета. Полетата, които може да бъдат допълвани, са отбелязани в образеца на заявлението. Допълнително заявление, в което се посочват подлежащите на вписване обстоятелства относно новоучредения, съответно приемащия търговец, се прилага и при преобразуване на търговски дружества и преустройство на кооперации. Допълнително заявление за обявяване на акт се прилага и когато със заявление за вписване на обстоятелства се представя и акт, който подлежи на обявяване.

СПЕЦИФИЧНИ УСЛОВИЯ ПРИ ПОДАВАНЕ НА ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА ПРЕРЕГИСТРАЦИЯ, ВПИСВАНЕ, ПРОМЯНА ИЛИ ЗАЛИЧАВАНЕ НА ОБСТОЯТЕЛСТВА ОТНОСНО ТЪРГОВЦИ И ОБЯВЯВАНЕ НА АКТОВЕ ПО ПАРТИДИТЕ ИМ
І. Подаване на заявление за промяна в обстоятелствата, заедно със заявление за пререгистрация:
..................................................
4. В заявлението за промяната се посочват само обстоятелствата, които ще се променят по съответния посочен в наредбата ред;

...................................................
V. Общи:
...................................................
4. В заявлението за регистрация или пререгистрация задължително се изписва в цялост предметът на дейност на търговеца, който следва да съответства на този в приложените документи
neonato
Потребител

Мнениеот ykovachev » 24 Юни 2008, 15:38

poli_g написа:На мен не ми се получава с тази програма... :? , но не пречи да се потърси и опита.

Не се получава, ако цъквате точно в полетата за писане. Ако отворите собствено поле малко преди "официалното" поле за писане с typewriter-a на посочената програма, можете да пипате както желаете шрифта и размера. Малка гяволийка :wink:
Вече не я използвам, защото правя опити да се намъквам в базата данни по електронен път... Ама засега сме само на ниво входящи номера...
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот neonato » 24 Юни 2008, 15:44

Пейстнах, та да има и един нормативен балтон отгоре.
neonato
Потребител

Мнениеот neonato » 24 Юни 2008, 15:57

Е то ................... малко компилация - подзаконов нормативен акт + нЕкои мъдри указания от Търговския регистър (нали и една четка на регистъра трябва да сложа). Щото техните указания са надзаконов нормативен акт и се прилагат директно при противоречие със ЗТР и Наредба № 1. Имат статут на най-облагодетелствани писания по каноните на Вселенската патриаршия.
neonato
Потребител

Re: ЗАЯВЛЕНИЕ A1

Мнениеот palimsest » 13 Окт 2008, 15:24

Какви емоционални терзания ли не преживях докато събера наименованието на един търговец в три последователни заявления на бланката тип А1....
Изображение

По повод горните мнения...ето как в Търговския регистър си са решили проблема, просто на служителката не й се сканираха 3 броя последователни заявления...
[b]Може би не знаете, но вечер Боко Тиквата се прибира самотен от работа, сваля уморено костюма си и влиза в топла вана, с томче на Лилиев в ръка. И плаче, плаче… Така му се иска да разбира това, което чете![/b]
Аватар
palimsest
Активен потребител

Re: ЗАЯВЛЕНИЕ A1

Мнениеот narina » 15 Окт 2008, 13:36

Това лято ми се наложи една пререгистрация и една регистрация на оод-та с мноооого дълъг предмет на дейност. :x - споделям как се побрах в 1 заявление...
Изписах си ги с много ситен текст, изпринтих си ги и после апликирах текста в заявлението. Щракнах апликирания лист на ксерокса и .... готово !
Номера мина и в двата случая пред АВ.
п.с. който си няма програмка...изхитрявя... :twisted:
Аватар
narina
Потребител

Следваща

Назад към Търговско право