начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Продажба на собствени творби. нужна ли е регистрация?

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Продажба на собствени творби. нужна ли е регистрация?

Мнениеот gali4ia » 01 Фев 2012, 16:13

Здравейте!

Регистриран майстор занаятчия съм към занаятчийска камара - изработване на худ.тъкани.
Въпросът ми е: нужна ли ми е някаква регистрация ако искам да продавам създадени от мен текстилни картини и живописни такива в т.н собствена галерия? Ако да, какво точно трябва да направя?
Благодаря предварително!
gali4ia
Нов потребител

Re: Продажба на собствени творби. нужна ли е регистрация?

Мнениеот SashkoS » 02 Фев 2012, 15:33

Можете да регистрирате фирма, чрез която да работите, можете и като свободна професия - след регистрация в Булстат.
Знам, че е възможно и като занаятчия с регистрацията, която имате, но там не съм специалист.

И трите варианта дават възможност да извършвате търговска дейност в галерия. Потърсете адвокат и счетоводител за съответните подробности.
SashkoS
Потребител

Re: Продажба на собствени творби. нужна ли е регистрация?

Мнениеот DEKAH » 02 Фев 2012, 21:32

gali4ia написа:Здравейте!

Регистриран майстор занаятчия съм към занаятчийска камара - изработване на худ.тъкани.
Въпросът ми е: нужна ли ми е някаква регистрация ако искам да продавам създадени от мен текстилни картини и живописни такива в т.н собствена галерия? Ако да, какво точно трябва да направя?
Благодаря предварително!

За да осъществявате търговска дейност е нужно да се регистрирате по Булстат. След като се сдобиете с тази регистрация се позаинтересувайте във вашата община колко точно е патента за тази дейност.
Ако не Ви устройва, можете да регистрирате фирма, която ще плаща данък, върху печалбата си.

Във всички случаи ще ви е необходим касов апарат.

Подлежите на осигуряване - здравно и социално. За повече информация - счетоводител
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Назад към Търговско право