начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Срок за регистрация на АД

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Срок за регистрация на АД

Мнениеот vip_vvp » 14 Дек 2011, 14:41

Искам да попитам какъв срока за регистрация на АД в ТР от учредяването на дружеството? Този от чл.6 ал.2 от ЗТР ли е?
"(2) Всяко лице, което е задължено да заяви вписване на обстоятелства или да представи актове в търговския регистър, трябва да извърши това в 7-дневен срок от настъпването на обстоятелството, съответно от приемането на акта, освен ако със закон е определен друг срок."
Благодаря
vip_vvp
Нов потребител

Re: Срок за регистрация на АД

Мнениеот renkapg » 14 Дек 2011, 17:57

Това, което сте пососчили като цитат от Закона, е срокът, в който сте задължен да обявите вписването, тоест да подадете документите в Агенция по вписванията.
Може би Ви интересува какъв е срокът за самото всписване като работни дни?
renkapg
Младши потребител

Мнениеот vip_vvp » 14 Дек 2011, 20:24

Благодаря за отговора, точно това ме интересува, срока, в който трябва да се впише, а не колко време отнема
vip_vvp
Нов потребител

Мнениеот ykovachev » 14 Дек 2011, 20:31

Да де, ама не Ви интересува точно това. "Срокът, в който трябва да се впише" не зависи от Вас, а от произнасянето на ДЛР от АВ, но и този срок в момента е кратък, особено за акционерни дружества. Интересува Ви "срокът, в който трябва да се заяви вписването". Заявяването не е равно на вписване, защото може да има и отказ, а освен това самата сигнатура на вписванията се различава от сигнатурата на заявленията.
П.П. АД-то не е шега работа. По-добре бързо влизайте в точния смисъл на понятията, че иначе ще проспите нещо с това фриволно боравене с думичките :D
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот dimitarvas » 29 Дек 2011, 21:41

Здравейте, аз имах доста казуси с едно АД и така не се оправих по форумите. Най-добре да се консултирате с адвокат. Аз отидох при адвокат Василева http://lawoffice-vm.com/contacts/ и съм много доволен. Принципно има доста уловки и си е добре да се изкаже специалист
dimitarvas
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 30 Дек 2011, 00:54

dimitarvas написа:Здравейте, аз имах доста казуси с едно АД и така не се оправих по форумите. Най-добре да се консултирате с адвокат. Аз отидох при адвокат Василева http://lawoffice-vm.com/contacts/ и съм много доволен. Принципно има доста уловки и си е добре да се изкаже специалист

Нямам нищо против колегите( не ги познавам дори, не че е важно), ама не ви ли се струва неуместно от 25.05.2010г. до ден днешен да имате 5 мнения в този форум и всички те да са все по един и същи повод: реклама на определена кантора?
Сещате се, че това не е първия въпрос в лекс.бг по повод "тръпки по АД", но вашата последователност е наистина странна.
search.php?author_id=66847&sr=posts
:roll:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 30 Дек 2011, 11:49

Що да е странно, Поли, може човекът да получава някакъв бонус за тези реклами!? :wink: :mrgreen:
nk7702n
Старши потребител

Назад към Търговско право