начало

Изнудвачът от „Суджукгейт“ осъди прокуратурата Изнудвачът от „Суджукгейт“ осъди прокуратурата

Интернет услуга.Невъзможност за прекратяване

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Интернет услуга.Невъзможност за прекратяване

Мнениеот turist » 14 Фев 2010, 10:24

Здравейте!

Прочетох темата на един от потребителите тук, който се жалваше от номерата, които му правят БТК, но моят проблем не е точно като неговия. В смисъл май, че аз се опитвам да се измъкна още по-сух и непокътнат от него :)

Какъв ми е проблема:
1. Октомври месец 2009г подписах 12 месечен договор с Интернет доставчик, като предплатих първите три месеца.
2. През този период се случи така, че напуснах жилището на майка ми и излязох на квартира, където прместихме интрнета на приятелката ми.
3. Януари 2010 ми се обадиха да продължа с плащанията си. Аз им казах че не живея на този адрес, а на новия имам интернет, но те казаха че имам договор с тях и трябва да им плащам.
Условия по договора:
1) В случай на неспазване срока на договора - клиента дължи неустойка в размер на сумата от стандартните месечни абонаментни такси, дължими до края на срока.
2) Ако 1 месец преди изтичането му, договорът не се прекрати с писмено предизвестие, той се подновява автоматично за същия период и условия.

Какви други изходи имам, освен да си платя таксите до края на периода?
На мен ми звучи малко неуреден тоя въпрос - при напускане на стария ми адрес и наличие на интернет на новия адрес - да НЕ СЕ прекратява договора...
На практика ще им дължа 162лв - за неползван интернет, за оставащите 9 месеца. И има ли начин да се пледира за намаляване на тази сума с 50% - при условие че не се ползва интернета?!
turist
Нов потребител

Re: Интернет услуга.Невъзможност за прекратяване

Мнениеот DEKAH » 14 Фев 2010, 12:51

Ти преди да подпишеш пита ли какво ще стане, ако не плащаш?

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ами... така както си го написал не те чака нищо друго, освен да си платиш за това, под което си се подписал.

Никой не го интересува ползваш ли интернет или не - те ти доставят услугата, а ти си я плащаш.

Съжалявам.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот laridii » 14 Фев 2010, 13:05

Мързи ме да ровя в общите им условия, но мисля, че те имат такава хипотеза (поне за фирмите), при която може да прехвърлят, ако има техническа възможност затова Интернет доставката на новия Ви адрес. Иначе наистина сте вързан за тях и е било несериозно от Ваша страна, ей така просто да се преместите и да очаквате, че като сте си изключили кабела те ще забравят за Вас. Логиката на БТК (а и на други е) ние доставяме, а Вие ако искате ползвайте, но си плащайте. Това са все неща описани в Общите условия на БТК на страницата им в интернет, с които Вие автоматично сте се съгласили подписвайки договор с тях.
laridii
Потребител

Мнениеот turist » 14 Фев 2010, 16:09

Благодаря за сега за тези два отговора...
Ясно ми е според мненията ви, че няма да се измъкна по тънката лайсна.
Само да уточня - договора ми НЕ Е с БТК, а с GNET.

Поздрави...
turist
Нов потребител

Назад към Търговско право