Здравейте, имам следния въпрос
Едно лице ми дължи пари. Въпросното лице работи с договор за управление в дадена фирма. В договора, който двамата сме подписали, като физически лица той е сложил печат на фирмата в която работи.
Какви са последствията от този печат?
На мен ми е ясно, че той няма правна сила, защото договора е м/у 2 физически лица, но все пак не би ли трябвало фирмата да гарантира моите вземания по някакъв начин?
Как мога да докажа, че подписвайки договора аз съм смятал, че лицето което ми дължи пари, дейстава като представител на фирмата и затова е валидизирал договора с фирмен печат.
- Дата и час: 24 Фев 2025, 03:19 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Прави ли печата валиден договор
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Прави ли печата валиден договор
Печата няма никакво значение. Важен е подписа на лицето.
Щом се е задължил като физическо лице, то следва да си търсите правата с/у него.
Щом се е задължил като физическо лице, то следва да си търсите правата с/у него.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|