начало

Изнудвачът от „Суджукгейт“ осъди прокуратурата Изнудвачът от „Суджукгейт“ осъди прокуратурата

Т.нар. СЛУЖЕБЕН ЛИКВИДАТОР

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Т.нар. СЛУЖЕБЕН ЛИКВИДАТОР

Мнениеот veda_iv » 23 Окт 2009, 20:42

Доста търсих из разните му там норми и след като не намерих нищо по случая зациклих в недоумение.Иде реч за ликвидаторите,които ще бъдат назначавани на търговци, не пререгистрирали се в срока от три години.
Ситуация:
Назначен си!Започваш да търсиш връзка със собственика/ците на дружеството.Не ги откриваш.Пускаш справки /някой от които платени/из разните му институции за да се сдобиеш с информация за имуществото и задълженията на търговеца.Оказва се,че няма имущество,а задълженията са доста.Трябва ти счетоводител,който да ти изготви ГФО към датата на започване на ликвидацията.Да ама той иска пари.Ко прайм ся?Минава месец и радостта от определения месечен хонорар умира защото няма кой да ти го плати и няма имущество което да продадеш и да си заделиш некой лев.Решаваш,че за да свършиш работата и защото осъзнаваш,че като ликвидатор носиш отговорност,бъркаш в джоба и плащаш за счетоводител,за таксите в регистъра,за телефоните които си навъртял...Стигаш до момента в който трябва да бъдеш освободен от отговорност,озърташ се и ...няма кой да го направи.Въздишаш и те осенява мисълта,че отново си се набутал,работил си за тоз дето си вее байрака на Майорка и се заричаш че ако ти се обадят за ново назначение ще им теглиш една .......Събуждаш се на сутринта и си все още ликвидатор с празни джобове.

Така ли ще изглеждат хората,които ще се занимават с тази задача?Имате ли информация?Имали сред вас някой вписан ликвидатор, който да ми обясни в подобна ситуация как се постъпва.Разбира се отчитам факта,че материята е нова и може би ще има някоя наредбица/дай боже/която ще я урежда.Също така горния казус е твърде прост,не съм намесила връщането на ведомости в НОИ/ако ги намериш де/,евентуално завеждане на дело за обявяване в несъстоятелност,пък за такси на съдебен изпълнител не ми се говори...
[i][b]Истината, само истината, но не цялата истина![/b][/i]
http://dragneva.com/
veda_iv
Потребител

Re: Т.нар. СЛУЖЕБЕН ЛИКВИДАТОР

Мнениеот DEKAH » 23 Окт 2009, 21:17

Не мисля, че могат да те задължат да плащаш каквото и да е от джоба си. Според мен ще изработят спец. нареба, с която да регулират нещата, тъй като хиляди дружества ще се заличават с ликвидация.

Ще видим.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот dimist » 23 Окт 2009, 21:40

Веда, добре си се сетила, че се отваря една нова ниша. Тя тази работа едва ли ще е кой знае колко платена, но все пак става дума за стотици хиляди дружества, които няма да се пререгистрират навреме.
Все пак има време, ти засега само подработвай контактите.
dimist
Потребител

Мнениеот veda_iv » 23 Окт 2009, 22:04

Тези ми мисли и разтревоженост се породиха в следствие на информацията,която получих от една колежка,която на скоро беше уведомена,че е назначена за ликвидатор /за първи път й е/.На бързо успяла да проучи фирмата и се оказва,че няма имущество.В назначението й пишело,че ще ликвидира търговеца за 6м.с х-р 400лв.месечно платими от дружеството.
Разбира се тя не е в ролята на служебен ликвидатор,но пък ситуацията в която се намира много прилича на тази която измислих и описах по-горе.
Ако за служебните такива измислят наредба уреждаща подобни проблеми,то за настоящите нещата май не седят така розови.
[i][b]Истината, само истината, но не цялата истина![/b][/i]
http://dragneva.com/
veda_iv
Потребител

Мнениеот krassi_petrov » 29 Ное 2009, 19:37

Има ли някой колега назначен по този ред, с който може да обменим опит ?!
krassi_petrov
Младши потребител

Назад към Търговско право