начало

Изнудван от Нотариуса гръцки бизнесмен осъди прокуратурата за 50 000 лева Изнудван от Нотариуса гръцки бизнесмен осъди прокуратурата за 50 000 лева

Прекратяване на ЕТ след 10 години

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Прекратяване на ЕТ след 10 години

Мнениеот knikolova » 18 Ное 2009, 23:04

Привет на всички,
Ето и моят казус - малко след навършване на пълнолетие моята майка ми прехвърли нейното предприятие ЕТ. Скоро станах студентка и така вече 10та година си живея като привиден търговец. Данъчни декларации не съм попълвала. ЕТ не е пререгистрирано в ТР. Питането ми е след като не съм пререгистрирана в ТР, това означава ли, че дейността на ЕТ е прекратена? Мога ли да очаквам и някаква честитка от данъчни или нещо такова?
Благодаря предварително за отговора! :roll:
knikolova
Нов потребител

Re: Прекратяване на ЕТ след 10 години

Мнениеот max_magi » 18 Ное 2009, 23:15

Не определено не означава, сигурна сам че ако си извадите удостоверение за актуално състояние на него ще пише "действаща", така че редът е следния, правите си пререгистрация в Търговския регистър и после искате заличаване. Заличаването е различно от прекратяване на дейност и т.н да не навлизам в подробности или изчакайте да изтече срока до края на 2010 г. с изтичането на срока съдът издава служебно удостоверения за пререгистрация на едноличните търговци и клонове на чуждестранни търговци, които не са се пререгистрирали, и ги изпраща на агенцията по реда на чл. 14. Агенцията служебно вписва в търговския регистър непререгистриралите се в срок еднолични търговци и клонове на чуждестранни търговци и незабавно ги заличава, съответно закрива. Закон за търговския регистър, а относно данъчните не мога да ви отговоря, но е много вероятно, това им е работата. :)
max_magi
Младши потребител

Мнениеот knikolova » 19 Ное 2009, 15:02

Много благодаря :D
knikolova
Нов потребител

Мнениеот konseliere » 20 Ное 2009, 12:13

Да се има в предвид, че служебното заличаване от АВ ще струва пари.
konseliere
Младши потребител

Назад към Търговско право