начало

Ангел Илиев оттегля кандидатурата си за градски прокурор Ангел Илиев оттегля кандидатурата си за градски прокурор

заличаване ЕТ без дейност

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

заличаване ЕТ без дейност

Мнениеот antri » 14 Юли 2008, 17:07

Здравейте..Скоро ще ме кръстят Питанката, ама като сега навлизам в занята.. Имам едно ЕТ за пререгистриране.. Оставете, че счетоводителя хал хабер си няма, че е трябвало да пуска нулеви декларации, ами и тази фирма няма НИКАКВИ ведомости.. Поработила е три месеца, ЕТ-то е заминало за чужбина, и сега - дай да я закриваме.. ОК, ще им взема парите, ще я пререгистрирам, и ще тръгна да я закривам..Ама като няма ведомости?? Може ли да предам само Уведомлението към НОИ, или да оставя счетоводителя да си сърба попарката??
Мерси и успешна седмица!
antri
Потребител

Мнениеот SashkoS » 14 Юли 2008, 19:06

За какви ведомости става въпрос? Защото има най-различни чешити...
Ако става дума за ведомости за заплати - ако не е имала персонал, няма да има и ведомости и това не е проблем. Ако е имала... ами счетоводителя (или ТРЗ-то) да си седне на задника и да оформи нещата счетоводно.
Хубаво е да предвидите какво още може да ви поискат от НОИ и НАП.
SashkoS
Потребител

Мнениеот antri » 15 Юли 2008, 09:10

Е персонал не е имала, но известно време не се е осигурявала на друго място.. А аз няма как да знам какви ведомости е имала - счетоводителя никога нищо не е правил.. Предполагам, че ще им трябва някакъв документ, че фирмата не дължи осигурителни вноски, обачееее...това май не е моя работа.. Нали и на него му плащат все пак.. А за нулевите декларации може ли да ми каже някой нещо?? Трябва ли да се подават, при положение че ЕТ - то не е имало никаква дейност? МЕрси:)
antri
Потребител

Назад към Търговско право