начало

Ангел Илиев оттегля кандидатурата си за градски прокурор Ангел Илиев оттегля кандидатурата си за градски прокурор

Права върху запазено име

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Права върху запазено име

Мнениеот angelika » 27 Май 2008, 19:22

Здравейте!

Подадох документи за първоначална регистрация на ООД на 10.04, като в същия ден запазих и името, респективно правата по запазеното наименование приключват на 10.06- чудя се, ако до тогава не излезе регистрацията на Дружесвото какво става с името?!Например служителите на ТР разглеждат документите на 11.06 и някой друг сутринта си е запазил същото име.. !!!
Колеги, някой знае ли коя дата разглеждат днес?
Предварително благодаря!
angelika
Младши потребител

Мнениеот inspectora » 27 Май 2008, 19:42

Колега, почетете малко и ще разберете ... ;)
Не мога да повярвам, че такива въпроси са зададени от колеги ...
inspectora
Активен потребител

Мнениеот kalahan2008 » 27 Май 2008, 19:48

inspectora написа:Колега, почетете малко и ще разберете ... ;)

Едно време Академика раздаваше същите съвети из форума :lol: :lol:
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот inspectora » 27 Май 2008, 20:08

kalahan2008 написа:
inspectora написа:Колега, почетете малко и ще разберете ... ;)

Едно време Академика раздаваше същите съвети из форума :lol: :lol:

Както казах в една др. тема ... ще взема и да доуточня тук ... постовете ми във форума от 18.00 до 00.00 на 27.05.2008г. се пишат в афектно състояние ... така, че предварително се извинявам ако се получи да има засегнати КОЛЕГИ (само на тях ;) )

А не мога да спра да пиша в момента, защото не знам на къде ще "избие" афекта ;) (предпочитам тук :) )
inspectora
Активен потребител

Мнениеот kalahan2008 » 27 Май 2008, 21:47

inspectora написа: постовете ми във форума от 18.00 до 00.00 на 27.05.2008г. се пишат в афектно състояние ...

:D Аз съм в афект от няколко месеца...и оттогава тормозя форума с присъствието си :D
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот angelika » 27 Май 2008, 23:03

:) Колега, форум е..., а и не разбирам, защо да не поставя въпрос, който ми е хрумнал мигновено..надявам се не допускате, че поставяйки въпроса тук - разчитам само на отговорите.. :wink:
angelika
Младши потребител

Мнениеот inspectora » 27 Май 2008, 23:54

По-съществената част ...
inspectora написа: .... постовете ми във форума от 18.00 до 00.00 на 27.05.2008г. се пишат в афектно състояние ...

Извинения!

П.П.: нищо, че още няма 00.00 ... афектът вече го няма ... т.е. този пост (настоящия) не е писан в афектно състояние ;)
inspectora
Активен потребител

Мнениеот SashkoS » 29 Май 2008, 17:57

Разбирам защо инспектора се дразни на този въпрос. Просто нещата са уредени и не са сложни.

Името се запазва и със самото подаване на документи - в базата е записано, че с това име има подадено заявление. Така че ако името е уникално (а то надявам се е), запазването е било излишно.

Тъй като заявленията се регистрират и обработват последователно - ако в момента на подаването не е имало чужди права върху името, то е запазено до момента в който получите решение или отказ.
SashkoS
Потребител

Мнениеот latina » 29 Май 2008, 18:17

Името се пази 2 месеца, както правилно е отбелязала питащата, така че ако в този период нямате регистрация - можете да изгорите, т.е. ще трябва да платите нови 50лв. за още 2 месеца
latina
Младши потребител

Мнениеот latina » 29 Май 2008, 18:19

По повод втория въпрос - вчера гледаха документите от 31.03.08
latina
Младши потребител

Мнениеот inspectora » 29 Май 2008, 18:26

latina написа:Името се пази 2 месеца, както правилно е отбелязала питащата, така че ако в този период нямате регистрация - можете да изгорите, т.е. ще трябва да платите нови 50лв. за още 2 месеца

Олеле ... Вие да не сте от ПР-отдела на ТР, или от финасовия им отдел???
Пълни глупости пишете ...
Е за това се подразних на въпроса ... щото очаквах някой "компетентен" да напише и подобен отговор :idea:
inspectora
Активен потребител

Мнениеот angelika » 30 Май 2008, 08:30

Inspector, не се дразнете от толкова дребни неща - вреди! :wink: \не иронизирам\Целувка!
angelika
Младши потребител

Мнениеот latina » 30 Май 2008, 12:18

На компетентния инспектор му предлагам да пробва, щом е толкова сигурен, че отговорът ми е неправилен.
latina
Младши потребител

Мнениеот SashkoS » 30 Май 2008, 14:34

А аз предлагам на компетентната Латина да опита да запази име на фирма, която още се обработва, независимо дали името и е запазено или не.
SashkoS
Потребител

Мнениеот inspectora » 30 Май 2008, 16:13

latina написа:На компетентния инспектор му предлагам да пробва, щом е толкова сигурен, че отговорът ми е неправилен.

:lol: :lol: :lol: - пробвал съм ;) НЕ МИ РЕГИСТРИРАТ ... щото м/увременно докато "се обработва" ми изтича срокът на закрила на запазеното име и някой взел, че го запазил ;) ... после ествествено отказ - щото името е запазено от тоя някой ;)

Обаче няма да Ви дам съдебното решение по обжалване на отказа :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

П.П.: в тая държава си има закони и това, че някои администрации си позволяват да ги нарушават не означава, че трябва да им се "връзваме" на рекета и да им "вярваме" ... добрият юрист когато счита, че администрацията действа неправилно търси правата на клиента по съответния ред, а не да "тича" веднага по "свирката" на съответната администрация ;) ...
Добрият юрист "вярва" на закона, а не на "администрацията" ... т.е. на тълкуванията на закона от деловодители, счетоводители и т.н. все неюристи ...
inspectora
Активен потребител

Мнениеот inspectora » 30 Май 2008, 16:57

inspectora написа:
latina написа:На компетентния инспектор му предлагам да пробва, щом е толкова сигурен, че отговорът ми е неправилен.

:lol: :lol: :lol: - пробвал съм ;) НЕ МИ РЕГИСТРИРАТ ... щото м/увременно докато "се обработва" ми изтича срокът на закрила на запазеното име и някой взел, че го запазил ;) ... после ествествено отказ - щото името е запазено от тоя някой ;)

Обаче няма да Ви дам съдебното решение по обжалване на отказа :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

П.П.: в тая държава си има закони и това, че някои администрации си позволяват да ги нарушават не означава, че трябва да им се "връзваме" на рекета и да им "вярваме" ... добрият юрист когато счита, че администрацията действа неправилно търси правата на клиента по съответния ред, а не да "тича" веднага по "свирката" на съответната администрация ;) ...
Добрият юрист "вярва" на закона, а не на "администрацията" ... т.е. на тълкуванията на закона от деловодители, счетоводители и т.н. все неюристи ...

М/у др. този спор вече е безпредметен - от днес нещата са "изписани" в промените на ЗТР ... заради такива като Вас и "администрациите" законите ни се превърнаха в разкази на Елин Пелин ... вместо да се вложи някаква законодателна техника, всичко вече се изписва по 100 пъти ... за да е пределно ясно ...
inspectora
Активен потребител

Мнениеот latina » 02 Юни 2008, 10:32

Да, само че промените са в сила от 30.05.2008г., а тези които са запазили и пуснали документи преди това какво правят? Освен това бизнесът не може да чака да си обжалваш отказите и да се влечеш по процеси. А иначе съм съгласна с Вас, че не е редно да се връзваме на рекета на администрацията.
latina
Младши потребител

Мнениеот inspectora » 02 Юни 2008, 10:54

latina написа:Освен това бизнесът не може да чака да си обжалваш отказите и да се влечеш по процеси.

Щом бизнесът не може да чака - ще се плаща рекета ... това е решението ;)
inspectora
Активен потребител

Назад към Търговско право