начало

Адвокат Иво Ивков осъди „Левски“ за над 20 000 лева Адвокат Иво Ивков осъди „Левски“ за над 20 000 лева

за фирма ет

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

за фирма ет

Мнениеот hristina78 » 15 Авг 2006, 11:04

прочетох за регистрация и стружение,а какви са необходимите стъпки за фирма едноличен търговец? най общо дейността ще включва вътрешна,външна,комисионна търговия,продажба на кафе и др+трикотаж,производство и реализация на цветя и разсади,озеленяване, лечебни растения;
рибовъдство аквакултури и аз не знам защо :D ;
дейност на застрахователен агент след получаване на лиценз,услуги и консултации във връзка със застраховането

какъв капитал ми е необходим? трябва ли да го внеса в банка или просто трйбва да докажа че го имам?
може ли да ми пратите литература по вапроса така да се каже?
[email protected] ili na [email protected]

ili drasnete ne6to tuka

mersi predvaritelno
6te mi spestite mnogo vreme :D :D :D
hristina78
Нов потребител

Мнениеот gosho72 » 03 Сеп 2006, 13:24

Имам желание малко "да драсна" обща информация за статута на езноличния търговец - ЕТ.

ЕТ е дееспособно физическо лице,извършващо по занятие някоя от основните търговски сделки,изброени в ТЗ.Местожителството на лицето трябва да е в РБ.
Отрицателна предпоставка за упражняване на дейност като ЕТ е:
лице,обявено в производство по несъстоятелност;невъзстановен в правата си несъстоятелен,както и лице осъдено за банкрут.
за регистрацията се лицето подава на основание чл.58 от ТЗ заявление,в което посочва - име,местожителство,адрес и ЕГН;фирмата под която ще извършва дейността;седалище и адрес на управление;наименование на фирмата.Със заявлението лицето подава и образец от подписа си /положен пред нотариус/,както и декларация,че не е лишено от право да упражнява търговска дейност въз основа на присъда или административен акт.
Свидетелството за съдимост удостоверява,че лицето не е осъждано за банкрут.
Заявлението се подава до окръжния съд по местоседалище на едноличния търговец.
С решението си за вписване окръжния съд не създава нов правен субект.такъв субект е дееспособното физическо лице,регистриращо се като ЕТ.Решението на окръжния съд се изпраща на териториалното поделение на агенцията по вписванията - съгласно чл.14 от закона за търговския регистър.
Имате право да регистрирате само една фирма като ЕТ.Името на фирмата - ЕТ се определя по правилата на чл.59 от ТЗ.
gosho72
Потребител

Назад към Търговско право