начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

Съдебно решение

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Съдебно решение

Мнениеот vibe39 » 25 Апр 2023, 23:02

Здравейте,може ли помощ в заплетения казус/поне да мен/
2006 бях осъден и решението на делото е споразумение с прокуратурата.Налагане на наказание на окнование чл194,ал1 във връзща с чл 18,ал 1,врчл.55ал1т2б,врчл2 ал1 от НК глоба.
Днешно време не мога да си обясня колщото и да търся значението и тежеста на това дело.
1.Дали съм получил вече пълта реалибитация.
2.За винаги ли остава в досието ми и винаги ли ще излиза при справка.
3.При поискване на административни органи служебно свидетелство за съдимост ще им излиза ли ,че съм реалибитиран.
4.При подаване на документи за държавна работа условито е да не си осъждан/могат ли да направят справка/и реалибитацията заличава ли осъждането.
5.Има ли вариянт да изчистя досието си.
Благодаря на отзовалите се
vibe39
Нов потребител

Re: Съдебно решение

Мнениеот dimist » 26 Апр 2023, 10:42

Ако това е единствената Ви присъда, вече сте реабилитиран. Ще остане в картона в бюро съдимост на съответния районен съд. Ако Вие поискате свидетелство за съдимост, ще пише "неосъждан" . Ако бъде поискано служебно издаване на свидетелство за съдимост от съд, прокуратура, разследващ орган , съдимоста ще е отразена, и органа ще може да прецени реабилитацията по право. Реабилитацията заличава последиците от осъждането. Това, отново подчертавам, е само в случай, че е единствено осъждане. Ако не е така, следва да поискате реабилитация от съда, постановил последната присъда.
dimist
Потребител

Назад към Наказателно право