начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Отлагане на изпълнение - каква е процедурата ?

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Отлагане на изпълнение - каква е процедурата ?

Мнениеот bestman » 01 Апр 2022, 18:08

Здравейте !

Каква е процедурата за отлагане изпълнение на наказание ?
Прочетох, че може да се пусне жалба до районен прокурор, който да разпореди срок до 6 месеца, ако искането е за отлагане по здравословни причини.

След консултация с адвокат, същия заяви, че процедурата е документална и че прокурора ще изиска справка от квартален полицай, който да събере сведения.

Не съм наясно обаче, кой ще извършва преглед на лицето и къде ?
Смисъл, при искане да отлагане ще бъде ли извършван преглед от доктор към затвора или чисто документално ще се взима решение ?

Лицето все още не е приведено за изпълнение на присъдата, ако това има значение.
bestman
Потребител

Re: Отлагане на изпълнение - каква е процедурата ?

Мнениеот un_carcerata » 04 Апр 2022, 21:12

Здравей,не знам каква е продцедурата за отлагане но внимавай че влизането в сила на присъдата и изпълнението и става без предупреждение и в пълно неведение кога къде и тн.
Ще ти дам пример с моята присъда.Осъдиха ме 2018г на лишаване от свобода за 2 години.На делото,правя споразумение и всичко е точно,чете се присъдата и там се казва <влиза в сила незабавно<.На въпроса ми към съдията кога да очаквам да ме вземат от ГДО за ме закарат в затвора,каза не знам моето момче обърни се към прокурора.Питам прокурора ,кога? И той не знае,да се обърна към ГДО.Свързах се с ГДО и от там ми казаха ...А като ти дойдат документите при нас тогава.Можело от седмица до няколко месеца да отнеме!!!Питам аз кво да правя няколко месеца?Да стоя и да чакам вкъщи да ме вземете ли?Ако съм излязъл и ме няма кво правим? Ами пускаме те за издирване!!!След този разговор отивам при адвоката си,обяснявам и моля за съдействие защото знам че има позции на всякъде.Той звъни пред мен на спикер на някъв началник в ГДО.Разговора е следния.
-Ало един мой клиент вече осъден иска да влиза да си излежи присъдата и пита дали може да знае кога ще го вземете?
-Дай му имената
- ...... ...... ......
-Ама нямаме докумети за такъв
-А може ли да си запишеш имената ,и като дойдат документите да ме препупредиш два дни по рано за да му кажа да знае?
-Няма проблем,ще ти кажа,ама ще е след празниците със сигурност! * Беше 10 Декември*

Стоя си спокоен аз,казах на семейството си че ще изкараме Коледа и н.г, заедно и вероятно началото на Януари ще е. На 17 Декември пред вкъщи спря джип с буркан и две момчета от ГДО,викат дошли сме да те караме в централният.Добре че бяха готини и им направих по кафе за да си събера багажа и после ми направиха услуга да спрем в хипера да напазарувам. Коледа и нг в централният,неможах и довиждане да си взема със семейството защото беше работен ден и бяха на работа.Просто да си имаш едно на ум
un_carcerata
Младши потребител

Назад към Наказателно право