начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

РЕАБИЛИТАЦИЯ

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

РЕАБИЛИТАЦИЯ

Мнениеот blago777 » 29 Мар 2021, 14:49

Здравейте , някой може ли да ми обясни
Въпросът е ,че съм осъждан за работа ми трябва свидетелство за съдимост ,но присъдите са 7 бр. 6 от тях са изтекли преди повече от 5-6 години с изпитателни срокове всичко.Присъдите бяха една пробация , няколко условни и споразумения.Послдната от 6-те е от 2013 или 2014г мисля ,другите са по рано. 7-мата последна е за катастрофа неумипшлена , тя е споразумение 1год, без книжка и 3год, изпитателен срок от 24.01.2019г.Интервсува ме дали и как страрите 6 присъди който са изтърпяни , могат да се реабилитират и последната само да си остане ,защото мисля ,че има още малко време да мине и изпитателния срок от 3 год от 2019 до 2022 год, го смятам аз. В тази ситуация могат или не могат да се изчистят старите присъди или не .Ако може да ми споделите. Макар ,че на свидетелството пак ще пише осъждан присъдата ще е 1 а не 7бр. има разлика . Според мен старите 6 присъди да изгубили давност отдавна , не съм пускал нищо в съда молби и т.н. не са се изчистили и сами. Моля ако може да ми обясните , вие тук разбирате хората са доволни, поне да знам какво да правя.Благодаря предварително!
blago777
Нов потребител

Re: РЕАБИЛИТАЦИЯ

Мнениеот doondie » 07 Апр 2021, 12:28

Реабилитация за последната присъда едва ли ще получиш преди 2025 г. (чл. 87 от НК, който съдилищата прилагат, както си искат, обикновено в ущърб на условно осъдените)
За миналите присъди трябва да искаш от съда, който ги е издал като първа инстанция.
'The best way to predict the future is to invent it!'
Аватар
doondie
Потребител

Re: РЕАБИЛИТАЦИЯ

Мнениеот blago777 » 09 Апр 2021, 03:56

Последната присъда е за катастрофа не ме притеснява тя може да се вижда в свидетелството. Ами старите присъди са от 3 града и винаги по едно дело е било.Значи трябва да се пусне молба в 3 съдилища или трябва да се съберат на едно присъдите и да се пусне молба в един съд ако може да ми кажете? И молбата каква трябва да е в свободен текст или си има молба специално за такива неща.И дали сам мога да я подам молбата или трябва я пусне адвокат?
blago777
Нов потребител

Назад към Наказателно право