начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Срок за прокурорски протест

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Срок за прокурорски протест

Мнениеот zeeyo » 04 Дек 2019, 16:31

Здравейте уважаеми защитници и членове на правораздавателния орган в България.

Въпроса ми е, може ли дело което е приключило преди 3 години за кумулация с влязло в сила решение да бъде върнато за преразглеждане от друг прокурор с днешна дата?

Нека разкажа част от историята. Преди 3г ме осъдиха за 3 престъпления от един вид. За първото взех условна, за второто лежах 6 месеца,а третото беше кумулирано, защото е било извършено между другите две, като отново ми наложиха присъда от 6 месеца, която този път не лежах.

В момента срещу мен и група приятели се води досъдебно производство за участие в конфликт, като най-вероятно аз ще бъда оправдан, но прокурора е извикал моят защнитник и му е казал, че много добре си е свършил работата, защото той самия не бил приел подобно споразумение и би искал да излежа условната, а не да ми дадат нова ефективна която да не лежа.

Не знам дали е важно и по темата, но кумулацията се случва в гр.Видин, а сегашното досъдебно се води в
гр. Ловеч.

Притеснението ми е, дали незаивимо от мотивите на прокурора е изтекъл законовият срок в който може да бъде върнато за преразглеждане това съдебно решение?

Извинявам ако не съм успял да обесня както трябва, както и за евентуално правописни грешки.
Предварително благодаря за помоща и мнението на всеки от вас! Весели празници!
zeeyo
Нов потребител

Re: Срок за прокурорски протест

Мнениеот advocatusdiaboli » 09 Фев 2020, 00:18

zeeyo написа:Здравейте уважаеми защитници и членове на правораздавателния орган в България.

Въпроса ми е, може ли дело което е приключило преди 3 години за кумулация с влязло в сила решение да бъде върнато за преразглеждане от друг прокурор с днешна дата?

Нека разкажа част от историята. Преди 3г ме осъдиха за 3 престъпления от един вид. За първото взех условна, за второто лежах 6 месеца,а третото беше кумулирано, защото е било извършено между другите две, като отново ми наложиха присъда от 6 месеца, която този път не лежах.

В момента срещу мен и група приятели се води досъдебно производство за участие в конфликт, като най-вероятно аз ще бъда оправдан, но прокурора е извикал моят защнитник и му е казал, че много добре си е свършил работата, защото той самия не бил приел подобно споразумение и би искал да излежа условната, а не да ми дадат нова ефективна която да не лежа.

Не знам дали е важно и по темата, но кумулацията се случва в гр.Видин, а сегашното досъдебно се води в
гр. Ловеч.

Притеснението ми е, дали незаивимо от мотивите на прокурора е изтекъл законовият срок в който може да бъде върнато за преразглеждане това съдебно решение?

Извинявам ако не съм успял да обесня както трябва, както и за евентуално правописни грешки.
Предварително благодаря за помоща и мнението на всеки от вас! Весели празници!

Присъдите се обжалват (протестират) в 15-дневен срок от уведомяването. Обжалване (протестиране) след този срок не е възможно. Предишна присъда ще има значение от гледна точка на преценката дали е налице повторност или рецидив при ново престъпление и нищо повече.
"Правото е изкуството да се създава равенство и справедливост, а адвокатът е техен закрилник от незапомнени времена до днес".

https://www.petkovalegal.com/author/fifoza/
advocatusdiaboli
Младши потребител

Назад към Наказателно право