начало

ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право

Съвет за придобиване на разрешително късо нарезно оръжие

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Съвет за придобиване на разрешително късо нарезно оръжие

Мнениеот bird_of_paradise » 31 Мар 2013, 00:26

phoenician написа:Проблемът в тази тема се появи, защото в юридически форум, много поучителни и филосовски коментари се получиха, а не толкова правни. Все пак, това си беше полезно.

:wink: Защото подходихте с предразсъдък, че всеки писал в темата ви е юрист. А, това далеч не е истина.
От друга страна и житейските мнения имат своята правдивост ( правото е отражение на живота). Ако са ви били и полезни- ок., ако ли не- не губете време и сили за спор по тези въпроси.
:) Приятна вечер и от мен. Не съм бавачка, а всички сте зрели индивиди.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот kleines » 07 Апр 2013, 12:09

Наистина много пошла стана темата, защото човека пита нещо, пък тука някои взеха да се правят на интересни и да четат морал. Никой не ви пита за мнението ви извън въпроса по темата и трактати за и против огнестрелното оръжие по принцип биха били по-уместни във форума на бг мама примерно. И като пуснеш клипчето с американската майка, пушката и бебето и гледай кво става, 99+ страници от мнения на възторжени мами.
Въпреки, че не всички пишещи тук са юристи, форумът все още е с юридическа насоченост, затова съобразявайте се **** !

И какво му е лошото на .45 калибър не разбрах? Като изключим цената на мунициите.. Вярно, тежи доста, трудно се скрива, но пък като гръмнеш веднъж, не се налага да повтаряш.
kleines
Потребител

Мнениеот fucus » 24 Май 2013, 01:10

По същество: не съм правист, а корпоративна пчеличка, с патлак, от славните времена на миналия век.
Първо мнение след 5+ год пауза в този поучителен форум - има 4 варианта
- Топла връзка с началник КОС, ако имаш нещо в миналото, дори и реабилитирано, дори и неумишлено.
- Угоена връзка със същия, ако си чистичЕк, в малки населени места е по-битово.
- Само формални книжа, ако се запишеш в [си член на] спортен клуб - пазиш къщата, гърмиш в IPSC, но не можеш да го пренасяш заредено (за спортни цели)
- духаш супи

Като цяло и аз смятам, че проблемите ти няма да се решат с ютия, ако по принцип не притежаваш топки, а ако притежаваш топки, Т-образен винкел е достатъчен.
fucus
Младши потребител

Мнениеот sokolot » 02 Юли 2013, 17:04

От личен опит:
ЕДИНСТВЕНИЯ СИГУРЕН НАЧИН е топла връзка с Началника на РПУ-то.
За съжаление закона е така направен, че каквито и основания да напишеш, могат да ти откажат, безнаказано.
Проучих съдебната практика. При обжалване на откази, съдебните състави в 100% от случаите, не уважават жалбата.
Ето казус аналогичен на моя:
http://www.adms-pv.bg/spravki/dela/SD/0 ... 660310.htm
В моя конкретен случай, ставаше въпрос за 3-то поредно подновяване на разрешителното с аналогични основания, като предходните пъти. Още като го подавах, ме предупредиха, че "отгоре" е спусната депеша, (неофициална естествено) да се търсят всякакви поводи за отнемане на лично оръжие. (Вероятно комунягите ги е хванало яко шубето, че народа може да въстане)
За да се застраховам "почерпих" КОС-аджията, влязох в "топла връзка" с районния инспектор, и тъй като зам.-шева на РПУ-то (който разписва) ми е селски реших, че всичко е наред.
Да, обаче КОС-аджията ми се обажда и ми вика: "Твоя селски прецака работата, имаш отказ".
Явно и той е очаквал "почерпка". Та сега го чакам да се върне от отпуска, да го видя какво ще иска.
Ей това е БГ - една КОЧИНА!
sokolot
Младши потребител

Предишна

Назад към Наказателно право