начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Потвърждаване на обжалваното постановление

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Потвърждаване на обжалваното постановление

Мнениеот hodrin » 14 Авг 2021, 10:47

Здравейте. Вчера разговарях с окръжна прокуратура, относно обжалване на отказ за досъдебно производство на районна. Казаха ми, че преписката била изпратена в районна. Отворих онлайн портала днес и прочетох - потвърждаване на обжалваното постановление. Нищо не мога да разбера. Моля за помощ.
hodrin
Нов потребител

Re: Потвърждаване на обжалваното постановление

Мнениеот ivan_lawyer » 14 Авг 2021, 17:12

Засечете си точните дати, ще изпуснете срок, сега са събтон-неделни- августовски нощи, вечерни и т.н.

Ще Ви прецакат на срок призовкарите.

На коя дата горе долу е тръгнало.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот hodrin » 14 Авг 2021, 17:53

ivan_lawyer написа:Засечете си точните дати, ще изпуснете срок, сега са събтон-неделни- августовски нощи, вечерни и т.н.

Ще Ви прецакат на срок призовкарите.

На коя дата горе долу е тръгнало.

По принцип това какво означава, потвърждава това, което казва районна за отказ от досъдебно, или потвърждава моята жалба в окръжна и връща преписката в районна. От деловодството вчера ми казаха, че преписката е изпратена от окръжна в районна, а причина не можаха да ми кажат.
Има ли вариант, при който ако окръжен е решил, че иска да я прекрати, да я прати в районна?
Това ми се случва за пръв път и нищо не разбирам. Моля, помагайте.
hodrin
Нов потребител

Мнениеот hodrin » 14 Авг 2021, 17:55

В районна пише, че е прекратена на 10.08, а вчера беше 13.08, когато ми казаха от окръжна, че е изпратена в районна.
И затова не мога да схвана, да не говорим, че и те не могат да ми обяснят.
hodrin
Нов потребител

Мнениеот lawchoice » 14 Авг 2021, 21:27

hodrin написа:В районна пише, че е прекратена на 10.08, а вчера беше 13.08, когато ми казаха от окръжна, че е изпратена в районна.
И затова не мога да схвана, да не говорим, че и те не могат да ми обяснят.

Какво има да ви обясняват? Не е работа на съдебни служители да ви обясняват как да реализирате/защитите вашите права. Щом не знаете процедурата, редно е да потърсите адвокат!
Независимо от горното, само за пълнота, следва да се отбележи, че постановлението за отказ от образуване на ДП се обжалва пред горестоящата прокуратура, като обжалването не е обвързано със срок.
"Човек може да има ум, знания, да бъде дори и гениален, но да няма характер." Ж. Лакордер
lawchoice
Потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 15 Авг 2021, 00:19

Шнурнете една общо-образователна жалба, мани ги адвокатите, аз съм такова, не ставаме за нищо.

Жалба да се прошнурова и да върви.

Наказателен процес. Не се изисква особени хитрости, отказ - прошнуроване на жалба срещу отказ.

Намерете поне принтерно разпечатване.

Име, фамилия, подпис, искане, основание - не е толкова е необходимо. Основанието.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот hodrin » 15 Авг 2021, 13:53

ivan_lawyer написа:Шнурнете една общо-образователна жалба, мани ги адвокатите, аз съм такова, не ставаме за нищо.

Жалба да се прошнурова и да върви.

Наказателен процес. Не се изисква особени хитрости, отказ - прошнуроване на жалба срещу отказ.

Намерете поне принтерно разпечатване.

Име, фамилия, подпис, искане, основание - не е толкова е необходимо. Основанието.

Ти адвокат ли си? Защо да не ставате за нищо?
Жалба срещу отказ от досъдебно производство на районна вече е подадена, като и от окръжна получавам гореописаното. Потвърждаване на обжалваното постановление. И сега?
hodrin
Нов потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 15 Авг 2021, 22:42

Аз съм адвокат, да.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот vnbfffg » 16 Авг 2021, 15:55

Колега,
според мен отгоорът се съдържа във въпроса ви:
ПОТВЪРЖДАВА ОБЖАЛВАНОТО постановление, т.е. окръжната прокуратура е ПОТВЪРДИЛА акта на районната.
Съветвам ви да посетите РП и да поискат заверени копия на двата акта.
vnbfffg
Нов потребител

Назад към Наказателно право