начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

Дело срещу неизвестен извършител

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Дело срещу неизвестен извършител

Мнениеот notset » 27 Дек 2016, 16:19

Здравейте!
Преди година и повече работех, като шофьор в чужбина - ЕС, за българска фирма на минимално осигуряване. Реших да напусна, но собственикът категорично отказваше да приеме това, понеже шофьор за 1300-1500 Е заплата за тамошен стандарт, няма как да намери. Тръгнах си, и започна да ме заплашва, че повече няма да ме моли да оставам, няма да ми изплати заплатата за месеца - около 1000 Е, и ще го търся аз после, за да го моля. Мина половин година и започнаха да идват призовки - че съм му взел товарни документи, катинар, ключ, и прочее боклуци, за които се е сетил. Започнах да давам показания в районното. Описах подробно случая и 4-5 месеца беше затишие.
Днес отново ми се обаждат, че е образувано дело срещу неизвестен извършител, по което дело съм привикан като свидетел. Оказа се пак същата работа - бившия работодател - уж ме обвинява, в същото време пък свидетел. Нещо вече не схващам....
Въпросът ми е, трябва ли да търся адвокат вече, защото нещата явно няма да приключат, и на този разпит пред следовател трябва ли да присъства също адвокат.

ПС
Ако има някой адвокат в тази област, нека ми пише, за да се свържа с него, защото реално не знам към какъв точно трябва да се обърна.
notset
Нов потребител

Re: Дело срещу неизвестен извършител

Мнениеот katerinakuch » 27 Дек 2016, 18:09

Свидетелят има право да се консултира с адвокат, ако смята, че с отговора на поставения въпрос се засягат правата му по чл. 121 от НПК. При направено искане разследващият орган или съдът осигуряват тази възможност. Ако желаете, можете да отидете с адвокат на разпита.
katerinakuch
Активен потребител

Назад към Наказателно право