начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

Постановление прекратяване

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Постановление прекратяване

Мнениеот summon » 15 Дек 2016, 04:31

Здравейте,

наказателно производство по досъдебно производство от 2008г. образувано срещу обвиняем (моят съпруг) бива прекратено с постановление на прокуратурата на основание чл.243,ал.1, т.1,вр. чл.242,ал.1,пр.1-во,вр.чл.24,ал.1,т.1 НПК.След като получихме препис от постановлението,разбрахме,че прокурор от по горестояща прокуратура може да го отмени служебно,ако никоя от страните не е обжалвала постановлението.С това сме наясно,има ли друго,което трябва да знаем и можем ли да си отдъхнем?Благодаря
summon
Нов потребител

Re: Постановление прекратяване

Мнениеот katerinakuch » 15 Дек 2016, 10:34

Отмяната може да се извърши в срок до две години, когато производството е образувано за тежко престъпление, и в срок до една година - в останалите случаи, от издаването на постановлението за прекратяване на наказателното производство. В изключителни случаи главният прокурор може да отмени постановлението за прекратяване на наказателното производство и след изтичането на този срок. При отмяна на постановлението за прекратяване на наказателното производство започва да тече нов срок за извършване на разследването.
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот summon » 15 Дек 2016, 14:50

Благодаря,запознахме се с тази част от закона.От получаване на преписа текат ли някакви други срокове за наша претенция към държавата или други лица в процеса?Изобщо,какво можем да претендираме според вас?Съпругът ми бе обвинен в измама в особено големи размери.
summon
Нов потребител

Мнениеот summon » 16 Дек 2016, 17:47

Законът гласи,че с постановлението прокурорът се произнася по някои въпроси.Съпругът ми прие много тежко целият процес и за него това е една огромна клевета върху името му,поради това отказа да се интересува и се затвори в себе си.Възможно ли е на съпругът ми да са наложени някакви мерки за процесуална принуда и той да не е запознат,при положение,че в постановлението е обсъден доказателственият материал и не виждаме друго?
summon
Нов потребител

Мнениеот teogeo » 16 Дек 2016, 19:38

summon написа:Благодаря,запознахме се с тази част от закона.От получаване на преписа текат ли някакви други срокове за наша претенция към държавата или други лица в процеса?Изобщо,какво можем да претендираме според вас?Съпругът ми бе обвинен в измама в особено големи размери.

Ако визирате иск за обезщетение (по ЗОДОВ) - изтървали сте 5-годишната давност.
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот svettoslav » 16 Дек 2016, 20:12

teogeo написа:
summon написа:Благодаря,запознахме се с тази част от закона.От получаване на преписа текат ли някакви други срокове за наша претенция към държавата или други лица в процеса?Изобщо,какво можем да претендираме според вас?Съпругът ми бе обвинен в измама в особено големи размери.

Ако визирате иск за обезщетение (по ЗОДОВ) - изтървали сте 5-годишната давност.

Е, тя не казва кога са го прекратили.
summon написа:за него това е една огромна клевета върху името му,поради това отказа да се интересува и се затвори в себе си.

От какво не се интересува, не става ясно? !?
Тук, в правния портал, както виждате, се рекламират препарати за твърда и трайна ерекция.
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот summon » 18 Дек 2016, 07:16

Съпругът ми се затвори в себе си и не се интересуваше от процеса,казваше,че каквото има да става ще се случи,затова сега на 17.11.2016 когато получихме препис от постановлението за прекратяване приоритет е да знаем какво следва след получаването му при положение,че той не знае как е минал процеса до сега.Има ли повод за притеснение,постановлението за прекратяване написах на какво основание е прекратено,има ли друго,което да бъде от значение от получаването му?
summon
Нов потребител

Мнениеот summon » 19 Дек 2016, 03:55

Искът по ЗОДОВ може да предявим в 5 годишен срок от влизане в сила на постановлението за прекратяване,поправете ме,ако греша?Моля,споделете и мнение по останалите въпроси,благодаря.
summon
Нов потребител

Мнениеот summon » 19 Дек 2016, 21:44

За разлика от други постове тук,написани дори неграмотно,аз не целя безплатна консултация,дори напротив - като жена с морал и достойна професия просто бих искала да използвам платформата тук,която позволява да ревизираме казаното от наш адвокат с много други хора и дори при добра дискусия да се стигне до неговата смяна и наемане на човек от тук.Съпругът ми знае,че наказателното производство е прекратено,но не съм го известила за това,че съм взела препис от него.Този 7-дневен срок от получаването му е важен за мен,освен прекратяването на производството дали има друг аспект,който да изпуснем в този 7-дневен срок?
summon
Нов потребител

Мнениеот svettoslav » 19 Дек 2016, 23:40

За 8 г. стаж бях чувал да се сменят адвокати при неблагоприятно развитие на даден процес,но да ти прекратят следствието и го сменяш, не бях чувал.

Тези 7 дни "за вас "не знам с какво точно са важни . По - важни са за пострадалите. Те са на ход.
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот svettoslav » 20 Дек 2016, 00:02

Ако мъжа ви няма вина за нищо, по - добре е това да мине през съда, тъй като с този закон, практически няма срок за отмяната на постановлението.
Какво значи в "изключителни случаи " ....главния прокурор можел...?
Безсрочно.
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот svettoslav » 20 Дек 2016, 00:07

Всъщност, сега се сетих. Знам и за смяна на адвокати и при благоприятен изход в първата инстанция. Случаите са тези, при които не му е платено изцяло. Зная за няколко такива.
То затова ,както и поради доста други работи, закона предвижда предварително плащане. Иди го гони и се унижавай после.
Това само между другото.
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот summon » 20 Дек 2016, 02:46

Г-н Светослав,не влизайте в теории,които нямат нищо общо с мен.Разбира се,че на адвоката е платен хонорар.Въпроса ми е ясно зададен и тъй като 7 дни са наистина малко просто се интересувам да не изпуснем малка подробност,която да е от значение.Като ходите на автосервиз,само на един ли се доверявате?
summon
Нов потребител

Мнениеот svettoslav » 20 Дек 2016, 09:57

svettoslav написа:Всъщност, сега се сетих. Знам и за смяна на адвокати и при благоприятен изход в първата инстанция. Случаите са тези, при които не му е платено изцяло. Зная за няколко такива.
То затова ,както и поради доста други работи, закона предвижда предварително плащане. Иди го гони и се унижавай после.
Това само между другото.

Така е. Това няма нищо общо с поставените въпроси. По - скоро за колегите се спрях на тоя момент, но пропуснах да отбележа.

Пък и това са изключения все пак.
Има си хас, при такива тежки обвинения като вашето да не подходите отговорно.
svettoslav
Активен потребител

Назад към Наказателно право