начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

Законно ли е съда да потвърди незконно връчено НП

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Законно ли е съда да потвърди незконно връчено НП

Мнениеот sasko12345 » 16 Авг 2016, 16:38

Законно ли е съда да потвърди незконно връчено НП. Като казжам незаконно връчено имам предвид - връчено по чл. 58 ал.2 от ЗАНН което за мен е неприложимо тъй като живея на декларирания ми известен несменян адрес.
sasko12345
Потребител

Re: Законно ли е съда да потвърди незконно връчено НП

Мнениеот bludniq_sin » 16 Авг 2016, 17:14

това, че живеете на въпросния адрес (вероятно постоянен по лична карта) не означава, че са ви намерили на него. След като нямате нов адрес, а не са ви открили на постоянния прилагат 58, ал. 2. Би трябвало да има възможност да видите кога и по кое време сте търсен (и колко пъти) за да ви бъде връчено НП.
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
bludniq_sin
Потребител

Мнениеот sasko12345 » 22 Авг 2016, 14:39

q pogledni zakona purvo posle se izkazvai

Чл. 58. (1) Препис от наказателното постановление се връчва срещу подпис на нарушителя и на поискалия обезщетение.
(2) Когато нарушителят или поискалият обезщетение не се намери на посочения от него адрес, а новият му адрес е неизвестен, наказващият орган отбелязва това върху наказателното постановление и то се счита за връчено от деня на отбелязването.
sasko12345
Потребител

Мнениеот sasko12345 » 22 Авг 2016, 14:41

За мене посочения от него адрес, а новият му адрес е неизвестен, отговаря на логическото [uИ[/b[/u]

[b]посочения от него адрес И новият му адрес е неизвестен,[
sasko12345
Потребител

Мнениеот jhoro » 22 Авг 2016, 15:01

sasko12345 написа:За мене посочения от него адрес, а новият му адрес е неизвестен, отговаря на логическото [uИ[/b[/u]
[b]посочения от него адрес И новият му адрес е неизвестен,[

Хайде и да мислиш - докато четеш, а?
Написаното е "И", да - "лицето не е намерено на адреса" означава, не просто отишъл ... някой, позвънил и никой не отворил. Означава - излязъл някой, попитали - "Тук ли е Сашко" и отговора е бил - "Не, Сашко вече не живее тук, аз съм Пенчо. Ето и домовата книга. Не знам къде се е дянал Сашко."
Щото това може да си ти е настоящия адрес, ама ти да се натискаш вътре и да не отваряш.
"Неизвестен нов адрес" означава, че лицето си е променило поне настоящия адрес в нарушение на Закона за гражданската регистрация
jhoro
Активен потребител

Мнениеот sasko12345 » 24 Авг 2016, 10:40

Ситуацията е съвсем друга. Дошъл някой 'уж' по документи (полицай ама те са леко гламави ) да ме търси на адреса ми. Еми няма как да ме намери тъй като съм на работа но на вратата съм написал телефон за връзка с мене ако все пак иска да ме открие - никой не ми е звънял.

Като доказателство че живея на адреса съм предоствил 'удостов за постоянно местожителство' и от 25 год мин живея там и няма да се местя скоро.
sasko12345
Потребител

Назад към Наказателно право