начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

прокурор

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

прокурор

Мнениеот Иван Славов » 25 Яну 2004, 20:47

какъв е начинът да се установи кражба на подпис , тоест че има подпис
върху чист лист и след това е написан някакъв документ и съответно този
документ да бъде нищожен. трябва ли да се обърна към прокурор ако
имам съмнение че съм бил измамен по този начин и как да го докажа.
Иван Славов

Re: прокурор

Мнениеот Prokuroryt » 26 Яну 2004, 00:08

Podava se zhalba do Prokuraturata,no tova e mnogo trudno dokazuemo.
Prokuroryt

Мнениеот indi_alex » 26 Яну 2004, 08:05

все пак - необходимо е да се докаже, че документа (в този му вид с написания текст след полагането на подписа) не е в твой интерес, ако имаш свидетели на полагането на подписа - още по-добре. Съществуват куп въпроси за точната квалификация на деянието по НК - за какво е използван (и дали въобще е използван), кой го е използвал, каква е имотната облага и т.н.

...and justice for all
indi_alex

Мнениеот Иван Славов » 26 Яну 2004, 11:37

нямам свидетели за съжаление , знам че е почти недоказуемо и няма начин
да се докаже кое е първо подписа или текста. кажете ми чесно имам ли някакви
шансове или да се отказвам
Иван Славов

Мнениеот ellynor78 » 26 Яну 2004, 23:27

Pishi mi na tozi mail- ellynor78@abv.bg!
ellynor78

Мнениеот indi_alex » 28 Яну 2004, 08:38

Има начин - виждал съм експертиза, която заключава, че част от текста е добавен по-късно от датата на съставяне на самия документ, чреч сгъване, налагане и пр.

...and justice for all
indi_alex

Назад към Наказателно право