- Дата и час: 22 Ное 2024, 01:20 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
за класирането
|
|
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
за класирането
Колеги, аз може би бях от малкото хора, които смятаха, че конкурсът за магистрати не е предрешен или поне не за всички градове предварително е решено кой ще баде спечелилият. Сега обаче съм дълбоко разочарована и ви моля да ми кажете греша ли някъде. Какво имам предвид? Устният изпит за мл. съдии се провеждаше по предварително обявен график и списък, в който списък фигурираха или поне трябваше да фигурират всички кандидати, борещи се за място в съответния Окръжен съд. Изрично бе посочена допълнителна дата за тези, които кандидатстват за повече от едно място, ако датите им съвпадат, но тези хора трябваше да са включени във всеки един от спъсъците за отделните съдилища. Сега с огромно учудване виждам, че за нашия град е класирано лице, което изобщо не фигурираше в списъка на допуснатите до устен кандидати за съда ни. Моля ви кажете, аз ли греша някъде или просто хората, правещи класирането са се "объркали"? Май въпросът ми е риторичен?
- много възмутена
Re: за класирането
нали знаеш нов бардак със стари ......... не се прави!?с извинение за примера!
- ntk
I na men mi se iskashe konkursat da bade chesten. Tova ne e parvia konkurs v koito uchastvam. Pone sega imashe niakakvi pravila. Az ne se oplakvam, che ne sam klasirana. Advokat sam i niamam vazmojnost da otdelia vreme za chetene, taka kakto sa napravili mnogo hora. Dovolna sam ot rezultata si - 5 i 5,40. Napravi mi vpechetlenie obache, che pravilata sa napraveni taka, che otnovo da moje da se narushavat. Pregledah klasiraneto na spechelilite v SGS. Ima edin mladej, koito e s diploma ot sledvaneto 4,25. Znam, che mnogo hora shte kajat che tova ne e pokazatel, no nachina po-koito se provejdashe ustnia izpit beshe tipichno studentski. Ne moga da sam sigurna, che chovek, koito ne e pokazal teoritichni znania na izpiti v universiteta, izvednaj e blesnal s poznania i gi e pokazal pred komisiata po nachin, koito da mu donese visoka ocenka. Osven tova az biah v III-ta komisia, kadeto vednaga ni kazvaha ocenkata. V drugite komisii tova ne e bilo taka. Otnovo samnenia... Vapreki vsichko se nadiavam tezi, koito sa spechelili naistina da sa dobri i da stanat dobri sadii. Omraznalo mi e ot posredstveni hora.
I ne sajaliavam, che ne vliazoh v tazi sadebna sistema. Vse oshte ne e doshlo vremeto hora, koito naistina sa dobri juristi da badat oceneni po dostoinstvo i znania. Az niama da se otkaja da kandidatstvam i sledvashtia pat. Nai-malkoto chovek proveriava nivoto si i vijda mrasotiata v koiato raboti i jivee.
I ne sajaliavam, che ne vliazoh v tazi sadebna sistema. Vse oshte ne e doshlo vremeto hora, koito naistina sa dobri juristi da badat oceneni po dostoinstvo i znania. Az niama da se otkaja da kandidatstvam i sledvashtia pat. Nai-malkoto chovek proveriava nivoto si i vijda mrasotiata v koiato raboti i jivee.
- martareny
Защо не ми отговорите бе хора- на страницата на ВСС не мога да го намеря класирането, къде е, в съобщения си седят резултатие от устните изпити!
- ники
Влезте и прочетете моите наблюдения от конкурса в темата обявено е класирането и тогава кажете кой е по-възмутен.
А за успеха на колегата през следването:Това не е критерии за знания,защото и аз съм с успех 4,53,но през цялото си следване съм бачкала и съм се явявала на изпити без нито един ден почивка-затова и оценките ми бяха такива.Сега е друго-когато четеш всичко наведнъж,много неща ти се изясняват,а и имах време да се подготвя.Представих се доста добре-нищо,че не съм класирана.Че не се чудете на този колега-има начин с успех 4 да се представиш добре на конкурса,но с оценка 2,20 на устния да станеш съдия-това вече е абсурдно...............................
А за успеха на колегата през следването:Това не е критерии за знания,защото и аз съм с успех 4,53,но през цялото си следване съм бачкала и съм се явявала на изпити без нито един ден почивка-затова и оценките ми бяха такива.Сега е друго-когато четеш всичко наведнъж,много неща ти се изясняват,а и имах време да се подготвя.Представих се доста добре-нищо,че не съм класирана.Че не се чудете на този колега-има начин с успех 4 да се представиш добре на конкурса,но с оценка 2,20 на устния да станеш съдия-това вече е абсурдно...............................
- Марина
Niakoi znae li dali skoro shte ima nov konkurs za magistrati?
- veni
- Нов потребител
Какво значение има успеха от следването. От къде знаете, че човек с 4.20 няма например 6 по наказателно право и наказателен процес, а също и 6 на държавния по наказателноправни науки и се явява на конкурс за следовател или прокурор.
- :-)
напълно съм съгласен с вас колега. Средният успех от дипломата не трябва да е критерий за знанията на отделния кандидат. По важното е това, което е показал на конкурсните изпити, а и наистина за длъжностите младши прокурор и следовател от определящо значение са знанията по наказателноправните науки.
- йорданов-кандидат юрист
И аз като "много възмутена" видях, че за нашият град е класиран кандидат, който не се е явявал заедно с нас на устен изпит, обаче е класиран за мл. съдия в ОС. Предполагам, че става въпрос за същия град. Ако има подобни случаи и в други градове, това означава, че е масова практиката да се назначават "парашутисти".
Смея да твърдя, че всички в съда, където също с голям интерес следят класирането са в недоумение откъде се появи този човек. Моля, ако някой има информация дали скоро ще се обявява нов конкурс за магистрати да я сподели с нас.
Смея да твърдя, че всички в съда, където също с голям интерес следят класирането са в недоумение откъде се появи този човек. Моля, ако някой има информация дали скоро ще се обявява нов конкурс за магистрати да я сподели с нас.
- дракон
И при нас се появява младеж, който не се явява на устния, но предполагам, че се е явявал някъде другаде по първо желание, а е класиран по второ....може би......
- *
точно така е - има класирани кандидати, които не са се явили на съответната дата, защото сао писали друго първо желание, а са класирани по второто (аз съм пример за това)
така че не си вадете грешни изводи за подправка на класирането - то е обективно
друг е въпросът за преебавката от страна на следователите, както и това, че ВСС не е обвързан с класирането - може да е класиран един кандидат, а пък да бъде назначен друг
така че не си вадете грешни изводи за подправка на класирането - то е обективно
друг е въпросът за преебавката от страна на следователите, както и това, че ВСС не е обвързан с класирането - може да е класиран един кандидат, а пък да бъде назначен друг
- една
Една е права, но тогава защо се провеждаха тези конкурси...и какъв е смисъла от Наредбата, наема за зала в СУ, времето което 3 те комисии изгубира, та ако щеш и парите за листи дето са ги дали???? Ако не бъдат назначени красираните по резултат?
- 73
Във връзка с въпроса на 73. Мисля че преди време прочетох във форума едно решение по казуса Тутракан. Ставаше дума, че девойчето, което беше класирано от комисията на първо място не беше назначено от ВСС. Моля, колегата който го публикува, ако може отново да ни го представи, за да разберем точно за какво става дума и какви са мотивите на съда да приеме, че ВСС е имал право да извърши подбор по целесъобразност сред издържалите изпитите.
- дракон
Не мога да разбера по-голяма част от вас. Как може юристи да мислят толкова елементарно. Естествено, че ще класират хора със стаж, защото е изискване на закона. Незнам какво са си въобразявали повечето от вас и къде ви е бил ума при подаване на документите за участие в конкурса. Първото нещо, което направих бе да докажа стажа си, защото това е необходимо. Нима си мислите, че без стаж, независимо от показаните по-високи резултати заслужавате повече мястото от нас? Ами аз например, ако нямах изискуемия стаж, въобще нямаше да участвам в конкурса за следователи. Щях да се примиря и да участвам само в този за младши съдии или младши прокурори, където не се изисква стаж. Нямаше да участвам в конкурс за който не отговарям на изискванията и да се надявам по отношение на мен да се приложи клаузата "по изключение". Успех колеги
- maria j
аз го четох това решение. Основното в него е, че ВСС не действал в обвързана компетентност, тъй като тогава щяло да се окаже, че изпитната комисия назначава, а ВСС само "формално" изготвя заповедта за назначение. Имали право на преценка по целесъобразност, която както знаеш не подлежи на съдебен контрол. Още по абсурдно е, че не се изисквало мотивиране на отказа за назначаване на девойката, която е спечелила конкурса, защото ВСС гласува "за" и "против" назначението тайно и ако има мотивировка щяла да се наруши тайната на вота. Именно защото го прочетох това решение пак питам - За какво им е да се хабят толкова с тия конкурси при положение , че не е задължително да се съобразят с класирането от тях????? За справка виж Р № 7651 на ВАС по адм.д. № 1330/2003 г.
- 73
Estestveno, kolejke, che shtom sme pokazali po-dobri rezultati imame pravo na neshto poveche. Baloobrazuvashtata otzenka e ne samo ot teoretichni znania, no i ot prakticheski kazus i kakto e ochevadno se spravihme po-dobre. Faktite pokazvat, che kolegite sas staj sa s po-niska podgotovka / vijte rezultatite/. Kolkoto do "izkliucheniata", saglasno zakona, te ne sa posocheni konkretno, tova znachi li, spored vas,che VSS ili komisiata moje da vzema reshenia po tzelesaobraznost? A zashto spored vas dopusnaha do iaviavane na konkurs kandidati bez staj.? Moeto mnenie e, che vmesto da se gordeete sas staja si / ne viziram vas konkretno/ , triabva da se sramuvate, che po-ne opitnite se predstaviha po-dobre. Usreh i na vas.
- maria 2
Колеги смятам, че в таблицата, в която е представено класирането не е отговаря на истината относно стажа на кандидататите. За стаж по специалността се зачита времето / 1 г. / като стажант, но това не е отбелязано в таблицата. Напр. аз съм посочен като кандидат без стаж, въпреки, едната година стаж и година 1/2 след завършването /като юрисконсулт/. - Странна работа!
- - -
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|