- Дата и час: 23 Ное 2024, 22:26 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
помощ при кандидатстване за охрана в следствен арест
|
|
18 мнения
• Страница 1 от 1
помощ при кандидатстване за охрана в следствен арест
кандидатствам за охрана в един следствен арест и скоро ще ходя на психо и там един от въпросите който най често се падал е защо кандидатствате за тая длъжност каква ви е мотивацията, но за мен е пари и още нещо но този отговор е недопостим на итервюто за това може ли малко помощ какво да им кажа за мотивация все пак не е за полиция, а за арест така че немога много да измисля много
- sploty
- Младши потребител
Например: "За да ги бия, бия, бия арестантите - гадове мръсни, мамка им...!!!"
Става ли ?
Иначе сериозно - психото май служи за "отсяване" на "нашите хора". Пример с класически въпрос от времето на "соца", който чух, че понякога се падал и сега - "Трябва да задържите предполагаем опасен престъпник - изправяте се очи в очи с най-добрия приятел от детинство (или още по-зле - с първото гадже от младостта). Налага се да употребите оръжие. Как ще постъпите ?"
Правилният отговор бил - "няма да употребя оръжие". Другото значело, че си склонен към насилие, неуравновесен, няма никакви ценности за тебе... Ако отговориш така обаче, излиза, че си податлив на шуробаджанашки, приятелски и т.н. влияния и няма да си добър служител... ?
Става ли ?
Иначе сериозно - психото май служи за "отсяване" на "нашите хора". Пример с класически въпрос от времето на "соца", който чух, че понякога се падал и сега - "Трябва да задържите предполагаем опасен престъпник - изправяте се очи в очи с най-добрия приятел от детинство (или още по-зле - с първото гадже от младостта). Налага се да употребите оръжие. Как ще постъпите ?"
Правилният отговор бил - "няма да употребя оръжие". Другото значело, че си склонен към насилие, неуравновесен, няма никакви ценности за тебе... Ако отговориш така обаче, излиза, че си податлив на шуробаджанашки, приятелски и т.н. влияния и няма да си добър служител... ?
Последна промяна gudio на 29 Май 2006, 09:40, променена общо 1 път
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
-
gudio - Активен потребител
Иначе може да пишеш, че считаш работата в това звено за важна част от укрепването на законността и правосъдието в страната, осъществяването на последното би било немислимо без добре функционираща процесуална принуда...
Успех в кандидатстването !
Успех в кандидатстването !
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
-
gudio - Активен потребител
gudio написа::lol: Например: "За да ги бия, бия, бия арестантите - гадове мръсни, мамка им...!!!"
Става ли ?
А чували ли сте при кандидатстване за работа в полицията се падал и следния въпрос:"Обичате ли деца?".Ако кажеш "Да" - не ставаш за тази работа, кандидатствай за детска учителка, а ако кажеш "Не" - те изкарват психопат.
- nikea
- Младши потребител
Бихте могли да обясните примерно, че тази работа Ви привлича.
Интересна Вие, бихте я вършили с удоволствие и пр. и пр. , също така, какво като споменете и паричният си мотив. В края на краищата, той също е определящ.
Интересна Вие, бихте я вършили с удоволствие и пр. и пр. , също така, какво като споменете и паричният си мотив. В края на краищата, той също е определящ.
- dess_74
- Потребител
dess_74 написа:Бихте могли да обясните примерно, че тази работа Ви привлича.
според мен паричният мотив не бива да се замесва
всички знаем, че напоследък темата за корупцията е много атрактивна
- nikea
- Младши потребител
Под паричен мотив, имам предвид работната заплата. Ясно е, че в държавните институции засега и в повечето случаи, тя е доста добра. Не мисля, че може до доведе до подобен размисъл на тема корупция.
- dess_74
- Потребител
Re: помощ при кандидатстване
sploty написа:кандидатствам за охрана в един следствен арест и скоро ще ходя на психо и там един от въпросите който най често се падал е защо кандидатствате за тая длъжност каква ви е мотивацията, но за мен е пари и още нещо но този отговор е недопостим на итервюто за това може ли малко помощ какво да им кажа за мотивация все пак не е за полиция, а за арест така че немога много да измисля много
Sploty, в твоя случай това е правилния отговор. При явяването на събеседване с психолог основно се оценява откровенността, комуникативността и др.подобни качества. Искам да кажа, че верен отговор няма, всеки е верен, стига да е искрен и подплатен с мотиви. Съвсем логично е да кажеш, че в това безвремие и несигурност, в които си случил да живееш, да създаваш семейство, според теб държавната работа ти носи някаква сигурност за бъдещето, като след това можеш да споменеш и намекнатото от теб във въпроса "и още нещо"...
Със сигурност ще бъдеш квалифициран, като "негоден", ако кажеш, че не кандидатстваш заради сигурната заплата, а защото...... вярваш в това че ще помогнеш на държавата, партията, евроинтеграцията, и др.подобни дивотии. Психолога много добре знае, че сам той е на работа заради заплатата, това е най-логичния повод да кандидатстваш за работа у нас, ако добавиш, че работата ти харесва, имаш познати на тази работа и това което чуваш от тях ще ти е приятно да правиш - още един бонус в твоя полза. УСПЕХ!
А сега към далите съвет на момчето преди мен: може да сте перфектни юристи, но всичките мнения бяха в неправилната посока. Вие живеете с някакво илюзорно мнение за една закостеняла структора, нещо като милиция, където е без значение на каква длъжност си и какво работиш - един вид всички сте едни и същи, в кюпа. Да, ама не!
Психолозите наистина работят чисто научна дейност, издават много трудове, правят статистически проучвания и анализи, познати са и на запад. Те не стоят в една стаичка и пият кафе, чакайки следващият кандидат за работа.
Наистина едни от най-сложните случаи през последните десетилетия в МВР, например не биха били доказани без психолозите от Института по психология към МВР. С помощта на техния труд и полиграфа/ популярен по филмите, като детектор на лъжата / бяха решени много сложни, добре планирани и прикрити престъпления, повечето са ви познати от медиите и шума около присъдите впоследствие, но малцина знаят, че без решаващата помощ на психолозите, тези престъпления щяха да останат неразкрити. Тази институция под същия формат съществува в целия цивилизован свят.
В този смисъл не давайте хипотетични съвети в области от които не разбирате.
Моля, извинете ме за менторския тон, но човекът е писал в раздела "взаимопомощ", а дадените наставления само биха му навредили.
...полицай, наистина е призвание...
- policai
- Потребител
В този Ви смисъл Policai, не съм си и позволявала да давам хипотетични съвети на когото и да е било.
Посъветвах точно това което аз, самата лично съм изразявала на едно такова събеседване с психолога, проведено с мен, по време на кандидатстване в такава структура като МВР.
А ако човека, не иска да му "навредят" както се изразявате Вие, да не беше се обръщал за помощ към юристи в един юридически форум!
Посъветвах точно това което аз, самата лично съм изразявала на едно такова събеседване с психолога, проведено с мен, по време на кандидатстване в такава структура като МВР.
А ако човека, не иска да му "навредят" както се изразявате Вие, да не беше се обръщал за помощ към юристи в един юридически форум!
- dess_74
- Потребител
Dess_74, към Вас извинения.
Смисъла на казаното от мен наистина е принципно, но във Вашия случай се извинявам, защото забележката Ви е конкретна и е права.
Но не знам защо си мислите, че в LEX-а влизат единствено юристи, напротив като чета постингите оставам с друго убеждение
В това не виждам нищо лошо, особено в раздела "Взаимопомощ", просто питат хора, отчаяни или разочаровани от едни юристи, а други такива им дават верните отговори. Успех!
Смисъла на казаното от мен наистина е принципно, но във Вашия случай се извинявам, защото забележката Ви е конкретна и е права.
Но не знам защо си мислите, че в LEX-а влизат единствено юристи, напротив като чета постингите оставам с друго убеждение
В това не виждам нищо лошо, особено в раздела "Взаимопомощ", просто питат хора, отчаяни или разочаровани от едни юристи, а други такива им дават верните отговори. Успех!
...полицай, наистина е призвание...
- policai
- Потребител
психо тест
искам да попитам ако има хора които са минали на психо тест в София
да ли той се е провел в централния софийски затвор.
защото аз там ще бъда на психо тест, а си мислех че ще бъда в института по психология
и каде е по добре и по малко късат на психо
защото аз там ще бъда на психо тест, а си мислех че ще бъда в института по психология
- sploty
- Младши потребител
психо тест
- sploty
- Младши потребител
психо тест
- sploty
- Младши потребител
психо тест
- sploty
- Младши потребител
18 мнения
• Страница 1 от 1
|
|