начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

обявено е класирането!

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: обявено е класирането!

Мнениеот ( ) » 12 Ное 2003, 18:19

По-добре да си намери.......мъж
( )

Мнениеот чагвноагхфавосщк » 12 Ное 2003, 18:22

Кой ви каза, че е непременно момиче и ако е, че не си е намерила мъж/е? ;-)
чагвноагхфавосщк

Мнениеот gega » 12 Ное 2003, 21:51

Мъж съм, братоци! И не съм такъв тежкар! И имам страхотна приятелка! И ще обжалвам! И се надявам и Вие да ме последвате! Все пак какво остава на аутсайдерите при провеждането на конкурсите - да обжалват, за да се разбере, че има съпротива, отпор, противодействие на безвремието, в което някои искат да ни държат! Още веднъж - не съм искал никого да обидя!
gega

ВИЖТЕ ВСИЧКИ

Мнениеот критика на закона » 12 Ное 2003, 22:15

Абе, karo/dega, нещо май имаш проблем със сексуалната си ориентация. В този форум надали някой може да ти помогне, но тъй като си юрист/ка, макар и не много добър/а, както показаха резултатите от конкурса, ще ти препоръчам в тази връзка да прочетеш книгата Сексуалната ориентация като човешко право от Ерих Хайнц.

Като доказателство за сексулните ти проблеми цитирам написаното на 02-11-03 13:24 с ник KARO в инициирания от самия/самата теб форум с тема "Най-вероятните 29 спечелили конкурса" (което не си опровергал/а, както правиш незабавно, ако не ти изнася).

"Псувателю любими, аз съм СтефКА ТодоРОва Михайлова - gega!"

Сам/а се прецака и този път :-)))))))))))))))))))))))))
критика на закона

Re: ВИЖТЕ ПСУВАТЕЛЯ, отново изпълзя от дупката!

Мнениеот gega » 12 Ное 2003, 23:01

Да, Псувателю любими, прав си - аз не опровергавам очевидни неща! Това се нарича ирония или ако трябва да се изразя не тъй литературно, а правно - това е довеждане на противната теза до абсурд!:)))))))) Та нали си твърде проницателен и голям пророк и бе разкрил от моя ник, кой съм Аз. Това със Стефка бе просто да ти покажа, колко налудничево е твоето трансцедентно мислене. Но явно и това не си разбрал! Колко едновалентен си, Псувателю любими! Разкрепостените хора се веселят на живото и чрез словесните каламбури, но на теб това не ти е познато. Ти си праволинеен мрачен, Псуващ юридически имитатор, гротесктно наричащ себе си Рицар. Sorry, Майкъл! защо отново се обаждаш - 21.11.2003 г. наближава и не дай се Боже жалбоподателят да се „разболее” и да ти отложат делцето във ВАС, касационна инстанция и да пропадне с още няколко месеца твоето лелеяно назначаване в дълбокатааааааа провинция - Пазарджишки Окръжен съд! Аз ако съм на мястото на жалбоподателя, бих си отказал от жалбата, за да те запратят на засруженото си място - в Пазарджишки ОС, за да се потопиш в провинциален мързел и безхаберие! Някъде към 2007 г. може да разбереш, че си ненужен за съдебната система и най-естественото е да те отпратят на заслужен отдих в Районен съд Тутракан. Там с печално известния бивш Председател на РС-Плевен ще си псувате наволя! Приятелю-Псувателю обстановката се променя и такива като теб ще останат в ИСТОРИЯТА, но не с добро, нито с лошо, просто никой няма да си спомня за теб! Казвам го без капчица злост, а с голяма тъка за теб! Прощавай, друже!
gega

Мнениеот BEZRAZLICHEN » 13 Ное 2003, 15:55

Otkade zapochnahte,dokade stignahte!Ot konkurs za sadii do sex orientacia...
Siguren sam,che organizatorite na tozi proslavut KONKURS umirat ot udovolstvie,kato vi chetat ( ne govoria za vsi4ki pisali vav foruma).
Ne im dostaviaite tova udovolstvie!Prosto predlagam....
BEZRAZLICHEN KAM KONKURSA.
BEZRAZLICHEN

Мнениеот heber » 13 Ное 2003, 17:36

1/2 написа:
>
> В наредбата пише, че може да се обжалва законосъобразността
> на конкурса,а самата наредба е за условията и реда.Много ме
> съмнява,че ще излязат с този номер.Обадих се във ВСС да ги
> питам защо е класиран кандидат с по-нисък бал от моя.Те
> отговориха,че имал стаж,а според чл.127 на ЗСВ за следовател
> в ОСС се изисквал 2 г. стаж.Много беше некоректно от тяхна
> страна да не споменат за тази "малка" подробност при
> подаването на документите.Всъщност могат да назначат и човек
> без стаж,но по изключение(според закона).
heber
Нов потребител

Мнениеот assiana » 15 Ное 2003, 01:49

Аз завърших СУ миналата година.Университетът е най-добрия в България, но същевременно не е добър, защото наистина има пропуски в обучението - липсва практическа насоченост на упражненията, защото там се повтарят лекциите, малко са и преподавателите, които си вършеха работата с истинско желание.Не е лесно да си преподавател наистина, но и те не са мотивирани, имат проблеми.Не е нормално утвърден специалист (професор) да взима заплата от 460лв.Мизерията изнервя.Но - факт е, че в СУ всичко възпитава - величествената сграда, интелигентните хора, с които си заобиколен, въздухът, който дишаш е друг, академичен.Не съм маниачка на тема СУ, защото съм на мнение, че човек, ако има желание, воля и хъс да постигне нещо, ще го направи, независимо от обстоятелствата.И познавам такива хора - завършили провинциален ЮФ.Също имах колеги (вярно - бяха не повече от 5-6), които влачеха изпитите с години, а някои още не могат да завършат.Но за съжаление опитът от този "конкурс" показа, че не е важно кой университет си завършил, а това дали имаш "гръб".Е, аз много исках да стана мл.съдия, не успях.Ще си намеря работа, животът ми няма да пропадне.Обаче тъжно ми като гледам кой спечели конкурса в моя град - хора, за които се знае колко имат в главата и колко в джоба, или пък други нематериални активи.
assiana

Re: karo

Мнениеот assiana » 15 Ное 2003, 01:52

Драги/а 1234, откъде знаеш, че е леке?
assiana

Мнениеот завършила в СУ » 15 Ное 2003, 12:08

Наистина и в СУ има много какво да се изисква от организацията и нивото на учебния процес.В сравнение с други ЮФ в България ЮФ в СУ наистина е най-добър.Но в сравнение с други ЮФ в европейски университети ЮФ в СУ е под всякаква критика. Не е достатъчно преподавателите ти да са професори , още много, много други неща са важни за качествово на обучението . Аз съм била само на курс по основи на гражданското право на Германия и начина на обучение , материалите , учебниците - всичко беше сто пъти по-добре от ЮФ на СУ.Представям си ако бях студентка в ЮФ на германски университет.
завършила в СУ

Към двете дами!

Мнениеот gega » 15 Ное 2003, 12:20

Радвам се, че сте оптимистично настроени за вашето бъдеще! И аз се канех да специализирам в Германия, но обстоятелствата така се стекоха, че все още не мога да организирам кандидатстването в Немски ВУЗ. Тази година най-вероятно да успея да се „събера”! Дано да успеете да специализирате в Германия! От мои наблюдения (от изпратените ми информационни материали от различни ЮФ в немски ВУЗ-ове) програмите им са сходни с нашите, та дори и по-леки - напр. МЧП и МПП са им изборни. Дано и аз се досегна непосредствено до немската правна култура! На Вас го желая от сърце! Все пак сме реципирали много институти от немските Handelsgesetzbuch und Bürgerliches Gesetzbuch. Не е за пренебрегване и фактът, че тяхната частноправна система е пандектна!!! Има от какво да се поучим!
gega

Re: karo

Мнениеот 1234 » 15 Ное 2003, 12:22

Прочети написаното от gega в темата "Какви са магистратските заплати" за правоприлагането (надявам се и ти да не мислиш, че ЮФ в процеса на правоприлагането се субсумират /подвеждат/ вместо под хипотезата на правната норма, където са посочени ЮФ, под нейната диспозиция, където се съдържат правните последици при осъществяването на предвидените в хипотезата ЮФ) и ще разбереш защо го нарекох леке. Такива хора петнят СУ, поради което използваният от мен епитет е точно на място.
1234

Re: Към двете дами!

Мнениеот завършила в СУ » 16 Ное 2003, 11:54

Според мен въпросите за обучението се разделят най-малко на две групи: първо самото теоретично и практическо обучение по определена дисциплина като такова и второ ОРГАНИЗАЦИЯТА на процеса на обучение(материална база, учебници, учебни материали, достъп до ресурси в Интернет, начин на изпитване и т.н.) В този смисъл ние трябва да се докоснем не само до немската (или която и да е европейска) правна култура, но и да възприемем колкото е възможно по-голяма част от ОРГАНИЗАЦИЯТА на обучението, която е наистина втора по значение след самите знания , но не маловажна.
завършила в СУ

Мнениеот gega » 16 Ное 2003, 12:10

Напълно сте права! Когато следвах в СУ имаше един компютър в читалнята, чрез който можеше да се осъществи връзка с Интернет. Само че господинчото, да го наречем системният администратор, не даваше на никой студент да припари. А в крайна сметка университетите са създадени предимно за студентите, а не само за преподавателите! Дано нещата в по-ново време да са се променили. Разбрах, че Токушев е декан на ЮФ и някак си не ми се връзват новите неща със старите лица:))))!
gega

Мнениеот Gero » 17 Ное 2003, 12:37

Един мой колега е живял доста време в Германия и ми разправяше как се четяло там. Имало предмети, по които трябвало да се четат по 3-4 коментара, всеки по приблизително 1000 страници, формат А4 и буквите сас с размера на онези малките като на изданието на Ж. Сталев:-)
Gero

Предишна

Назад към Конкурси, изпити