Мерси, Мира-чак сега го видях!
Отиди на мейла в gbg.bg - може би и ти имаш нещичко там!! :-D
- Дата и час: 22 Ное 2024, 00:44 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Конкурсът за мл.прокурори
|
|
48 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Тука намерих едно решение
Решение № 398 от 11.Х.1988 г. по н. д. № 407/88 г., III н. о.
Съдебна практика, Бюлетин на ВС на РБ, кн. 12/1989 г., стр. 7
Непълнолетно лице, извършило транспортно престъпление, за което се предвижда наказание до две години лишаване от свобода, не може да бъде освободено от наказателна отговорност на основание чл. 78а НК. На непълнолетните се определят наказания, предвидени по Наказателния кодекс, а не административни наказания.наказанието изисква деецът да бъде пълнолетно лице.
...Подсъдимият по време на извършване на транспортното престъпление не е бил навършил пълнолетие и това е представлявало законна пречка за освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание...
*
Нищо, де, непълнолетните да не се сърдят. И без това за такива леки престъпления, за които се отнася чл. 78а, за тях редуцираните наказания ще са още по-леки, направо никакви. :-)
Съдебна практика, Бюлетин на ВС на РБ, кн. 12/1989 г., стр. 7
Непълнолетно лице, извършило транспортно престъпление, за което се предвижда наказание до две години лишаване от свобода, не може да бъде освободено от наказателна отговорност на основание чл. 78а НК. На непълнолетните се определят наказания, предвидени по Наказателния кодекс, а не административни наказания.наказанието изисква деецът да бъде пълнолетно лице.
...Подсъдимият по време на извършване на транспортното престъпление не е бил навършил пълнолетие и това е представлявало законна пречка за освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание...
*
Нищо, де, непълнолетните да не се сърдят. И без това за такива леки престъпления, за които се отнася чл. 78а, за тях редуцираните наказания ще са още по-леки, направо никакви. :-)
- МСМ
Re: Тука намерих едно решение
Благодаря за решението. Прочетох го :)) След него прочетох и чл. 62 НК Променям си мнението :( Няма възможност да се приложи 78А :)
- batko
- Младши потребител
Re: Конкурсът за мл.прокурори
All we need, is love!!! Ех, този момък как се заиграва с таз хубавата Мирче! Въх, мъри, уби мъ!!! Та то и аз съм прилично хубав, има ли неприлични хубавелки в този форум. Ах, как обичам юридическите форуми! Направо ги обожавам! Такива свалки не бях виждал! Мирче, Мирче, този момък не се шегува, Винаги трябва да си нащрек от младите. Буйни са, бързо се палят, ама и бързо изгарят! Но защо пък, хубаво е да се опита!!! Успех и на двама ви, и в любовта и на изпита!!!
- неприличен
Колежките ти са прави, тъй като когато едно лице участва в престъплението в няколко форми, това се отчита при индивидуализацията на наказанието му. Но в конкретния казус Пашалийски, според мен не може да се определи като подбудител, т.к. в случая подбужданите не са взели решение за участие в престъплението.
- Гандалф.
Не споря, че по-голямото му участие ще се отрази на наказанието!
Въпросът е дали квалификацията ще бъде "хем съизвършител, хем помагач, хем подбудител", или с други думи - чл. еди-кой си във връзка с чл. 20, ал. 2,3 и 4 (едновременно). Според мен извършителството поглъща останалите две форми на участие. Нормално е един (съ-)извършител сам да си направи приготовленията и сам да си "вербува" съучастници. Мисля, че помагач и подбудител имаме само когато те не са участвали в изпълнението.
Въпросът е дали квалификацията ще бъде "хем съизвършител, хем помагач, хем подбудител", или с други думи - чл. еди-кой си във връзка с чл. 20, ал. 2,3 и 4 (едновременно). Според мен извършителството поглъща останалите две форми на участие. Нормално е един (съ-)извършител сам да си направи приготовленията и сам да си "вербува" съучастници. Мисля, че помагач и подбудител имаме само когато те не са участвали в изпълнението.
- МСМ
Дано двамата влюбени да са достигнали до втората фаза - устен изпит!
- !
48 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
|
|