crossbike написа:Гога ще е изпита?
Амииии,Гогато му дойде времето....
П.П. Честит празник на всички правоимащи......без които сме едно голямо...Нищо!
Да сте все така нежни,красиви и умни...и високи бележки да изкарате на препитването...
crossbike написа:Съвпаденията на имена са случайни
Няма съвпадение.
Решението е на ВКС №1502/3.10.2005г. по Гр.д.1047/03г. на 3-то г.о.
За съжаление,не мога да го кача,т.к го нямам в Аписа,а в сайта на ВКС само излиза като отбелязано без достъп до текста.
Може би някой,когото го интересува това,го е открил или пък се е досетил за какво иде реч.Аз лично като го четох това нещо преди около 6-7 години,като бях стажант,много съм се смял,но не знаех за този случай през 99г.,въпреки че е бил нашумял.
Решението е публикувано в Бюлетин на ВКС бр.12/2005г.(сините книжки). Нещо обаче не мога да го кача тук сканирано,не ми го приема като обем,било мн.голямо.
Накратко: ВКС отменя решението на СГС и САС,с което са били отхвърлени исковете на ищеца-народен представител и постановява Р.,с което осъжда Народното събрание на РБ да му заплати обезщетение по чл.200 ал.1 КТ.
Същият този ищец Х.П. -така е записан при мен,бил набит от Жорж Ганчев .Това става след разпадането на групата на "Бизнес блока" му. Така пише в решението.
Ето и части от него :
"....За да обоснове отхвърлителния резултат съдът е посочил,че за да възникне отговорност за работодателя на осн. чл.200 ал.1 КТ увреждането трябва да е причинено не само на работното място и през работното време,но и от действия съставляващи изпълнение на възложената работа..."
" На 10.03.99г.,около 12.30ч. в сградата на НС на пл. "Народно събрание" №2,в работната стая,в която са били настанени независимите депутати след разпадането на парламентарната група на ББ,е възникнал инцидент.Участниците в инцидента са били Х.П.,в качеството му на народен представител от 3-ти избирателен район-гр.Щ. и Ж.Г.-в качеството му на народен представител от 2-ри изб. район-гр.Б. Афектиран Ж.Г. е нанесъл побой на Х.П. в резултат на който на Х.П. били причинени описаните в медиц.документация увреждания...."
"...Причина за инцидента е бил силният шум в стаята,в момент,в който Ж.Г. е разговарял по телефона с посланика на Република Индия у нас.По същото време Х.П. е въвеждал в работата на компютър новата си секретарка В.П. , а присъстващия в момента в стаята В.Б.(по-късно регистриран като кандидат за вицепрезидент за презид. кампания 2001г. в екип с Ж.Г.) е обсъждал на висок глас енергийната криза в България ".
"....Съгласно дефиницията на чл.56 от Правилника за прилагане на закона за пенсиите /ППЗП/ (отм) "за трудова злополука се считат всички травматични увреждания,станали през време или във връзка или по повод на извършваната работа,ако са довели до временна нетрудоспособност,инвалидност или смърт на осигурения".
"Искът за обезщетение на неимуществени вреди следва да се уважи в предявения размер(5 500лв.) с оглед вида и характера на уврежданията на пострадалия(контузии в областта на главата,раменните става / Бате Жоржи бие яко,не си играе/,дясната лакътна става и дясното коляно от удари с тъпи и твърди предмети,както и мекотъканна травма на главата и вероятно лекостепенна черепно-мозъчна травма с непълна загуба на съзнание),претърпени при побоя.............засегнатата чест на човек и избранник на народа..."