начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

лудите ли стават дознатели или дознателите стават луди?

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Кой е по-по-най...

от младши дознател през дознател, старши и главен е май най-
8
57%
от младши дознател, през дознател и старши такъв, а май главният е по-по-най-луд
6
43%

Общо гласове : 14

Мнениеот Clavdivs. » 30 Юни 2007, 14:43

sarbijanac написа:Делото беше май за сеч и кражба на едни дърва-или по-конкретно казано чл. 216,ал.1 от НК, във връзка с чл.197,т.3 от НК,вр. чл.195,ал.1,т.4 от НК,във вр.с чл.194,ал.1 от НК.

Е колега, направо ме разбихте с тая квалификация!!! :D

А иначе неодобрени споразумения има... да...
Clavdivs.
Потребител

Мнениеот sarbijanac » 30 Юни 2007, 14:46

Clavdivs. написа:
sarbijanac написа:Делото беше май за сеч и кражба на едни дърва-или по-конкретно казано чл. 216,ал.1 от НК, във връзка с чл.197,т.3 от НК,вр. чл.195,ал.1,т.4 от НК,във вр.с чл.194,ал.1 от НК.

Е колега, направо ме разбихте с тая квалификация!!! :D

А иначе неодобрени споразумения има... да...

Ето това е деянието:

1.За времето от 30.04.2000 год.до 04.05.2000 год.е унищожил чрез използване на техническо средство – Моторна резачка с марка “Huskvarna-266” 5 /пет/ броя тополови дървета в местността “Тулум дере” в землището на с........,собственост на Общински съвет – гр............ на стойност 600 лв – престъпление по чл.216,ал.1 от НК;
2.За времето от 18,00 ч.на 04.05.2000 год.до 01,00 ч.на 05.05.2000 год.чрез използване на МПС – Товарен автомобил “Шкода” е извършил кражба на 7,60 куб.м тополови трупи от местността “Тулум дере” в землището на с...........,собственост на Общински съвет – гр......... на стойност 444,17 лв./четиристотин четиридесет и четири лева и седемнадесет стотинки/ - като щетата е възстановена до приключване на съдебното следствие, престъпление по чл.197,т.3 от НК,във вр.чл.195,ал.1,т.4 от НК,във вр.с чл.194,ал.1 от НК.
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот Clavdivs. » 30 Юни 2007, 14:49

Така по-става. :wink: Но май няма връзка между 216 и 197 нали :D
Clavdivs.
Потребител

Мнениеот sarbijanac » 30 Юни 2007, 14:51

Gabi1 написа:
sarbijanac написа:
Първо-изобщо с дознатерите не се разправям,когато съм на разпитите.даваме си показанията,в повечето случаи "се признаваме" за виновни и заявяваме желанието си за споразумение по чл.381 и сл.от НПК.

Без коментар! :lol: :lol: :lol:

И аз без коментар.Защото за теб това е поредното дознание,от което не ти зависи заплатата.А за мен-клиент,който трябва да "се вади от блатото".
И още нещо - дори да не се признаем за виновни и да не заявим пред дознателя споразумение няма законова пречка по нататък след приключване на следствието да се предложи от нас или от прокурора.
Последните ми две споразумения бяха точно такива-след приключено дознание по предложение на прокурора.И за мен-и за него по-добре и по-лесно.Спестява се каквото и да е доказване и пледиране в съдебна зала кой крив и кой прав...
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот Clavdivs. » 30 Юни 2007, 14:51

Макар че, квалификациите са покъртителни...

"Извършил кражба" баси изпълнителното деяние?
а от чие владение?

Карай - като не могат да се оправят "юристите" със сложния формален накзателен процес ... ами ще им го опростим... нейсе...

Камиона и резачката на дееца ли бяха? :wink:
Последна промяна Clavdivs. на 30 Юни 2007, 14:58, променена общо 1 път
Clavdivs.
Потребител

Мнениеот sarbijanac » 30 Юни 2007, 14:52

Clavdivs. написа:Така по-става. :wink: Но май няма връзка между 216 и 197 нали :D

Е възка между деянията няма.Но имаме съвкупност от две престъпления,какво толкова му мислиш.И така минах и през съда.
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот sarbijanac » 30 Юни 2007, 14:56

Clavdivs. написа:Макар че, квалификациите са покъртителни...

"Извършил кражба" баси изпълнителното деяние?
От чие владение?

Карай - като не могат да се оправят "юристите" със сложния формален накзателен процес ... ами ще им го опростим... нейсе...

Камиона и резачката на дееца ли бяха? :wink:

Резачката - негова,камиона май и той негов беше.

Ами аз да попитам защо 7 години това дело не е стигнало до съда,ами се е подмятало от г-н дознателя или следователя ?Или и на вас Ви допада института на погасяването по давност ? :roll:
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот Clavdivs. » 30 Юни 2007, 14:57

sarbijanac написа: Е възка между деянията няма. Но имаме съвкупност от две престъпления, какво толкова му мислиш. И така минах и през съда.

Оцветил съм в червено кое е ме "възмути"...

Съвкупността - ясно.

Какво толкова му мисля ли .... :evil:

Да, а това, че сте минали през съда с такава квалификация....

Ето това имам предвид под ПУЦ-аджийство...
Clavdivs.
Потребител

Мнениеот Clavdivs. » 30 Юни 2007, 15:01

sarbijanac написа:[

Резачката - негова, камиона май и той негов беше.

МАЙ !!!!! :shock:

Е като е негова - отнехте ли я със споразумението :wink:

А и още нещо - като е т преди 7 години деянието - ква пробация кви пет лева??? Тогава 55 е имал друга редакция .... май по-благоприятна :wink:
Clavdivs.
Потребител

Мнениеот sarbijanac » 30 Юни 2007, 15:02

Clavdivs. написа:

Какво толкова му мисля ли .... :evil:

Да, а това, че сте минали през съда с такава квалификация....

Ето това имам предвид под ПУЦ-аджийство...

Ами щом съда е преценил така,значи е така....какво има да му мислиш.Още повече за мен,като работещ предимно граждански дела въпросната квалификация не ми направи кой знае какво впечатление.
Така или иначе знаеш защо адвоката учавствува в нак.процес със споразумение.Какво повече да обяснявам :lol:
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот sarbijanac » 30 Юни 2007, 15:06

Clavdivs. написа:Е като е негова - отнехте ли я със споразумението :wink:

А и още нещо - като е т преди 7 години деянието - ква пробация кви пет лева??? Тогава 55 е имал друга редакция .... май по-благоприятна :wink:

Абе каква по-благоприятна.Съда ни натисна да изменяме пробационните мерки.Едвам удържах на тези дето бяхме писали..... :idea:
И после човека благодари и почерпи даже.Лично от пробацията не беше кой знае колко притеснен,защото му "била вече позната".
Не знам как е водено това дознание ,ама явно и там "добре са си свършили работата"-цели 7 години за 5 дървета :lol: :lol: :lol:
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот Clavdivs. » 30 Юни 2007, 15:14

Колега, не се засягайте...
Нищо лично....

Просто исках да се види от другите участници във форума колко всеобщо, брутално и себеутвърждаващо се е ширнало ПУЦ-аджийството.

Правото умря... Да живее ... лозунгът "Абе кво му мислиш... нали си правя/ми дават заплата повече от на дознател/магистрат/президент ... Пешо от 3-я етаж...."

Нейсе запуши я...
Clavdivs.
Потребител

Мнениеот Clavdivs. » 30 Юни 2007, 15:23

Заговорът е в действие!!!

Пушещият пусна пчелите ....
От царевичните ниви в Благоевград, Варна, Русе, Бургас, Пловдив, София, Търново.... /да не пропусна някъде... :wink: /

Сивите победиха.... колонизацията в правото завърши.... :D
Clavdivs.
Потребител

Мнениеот Rommel » 30 Юни 2007, 17:17

Тоя платен ............. Сърбиянац-а явно не признава обществената необходимост на виновното лице да бъде наложено съответно наказание! Намирам подобни изявления от такива юридически продажници за обидни към правото въобще...

Впрочем едва ли ще си толкова доволен, ако утре наложат такова "занижено" наказание на някой идиот, който е изнасилил майка ти или те пребие в тъмното за шест лева?! Когато мнението ти зависи от "гледната точка" си най-жалък - принципите не са за животните все пак.

За дознателите - наистина са луди да стоят на тази работа за тия пари, но те си знаят най-добре, а и качествените колеги едва ли ще се задържат дълго на подобна неблагодарна работа (за съжаление!) - бяхме там, видяхме как е!
Rommel
Младши потребител

Мнениеот ianeva » 30 Юни 2007, 17:37

Rommel, аз не че разбирам нещо от наказателно право, но не разбрах, Вие как решихте, че "Тоя платен ............. Сърбиянац-а явно не признава обществената необходимост на виновното лице да бъде наложено съответно наказание!" За казуса, за който говореше - наказание имаше. Ако има за какво и на кого да се сърдите по отношение на наказанията, мисля, че това са законотворците, не смятате ли :?
И нещо извън темата - кой е "юридическия продажник" - този, който си е свършил работата, защитавайки интересите на подзащитния си по законовия ред или онзи, който не е сторил това, изпълнявайки служебните си задължения? И кое е по-обидно за правото в случая?
Аватар
ianeva
Потребител

Мнениеот dinev » 30 Юни 2007, 18:59

Колеги, всеки си върши своята работа, хайде де не се караме. Бях малко остър към Сърбиянац, заради изказването му, че дознателите само се оплаквали, и че работата им била чисто техническа и типизирана. Ами колега, пробвай се да работиш като дознател, просто ей - така, за спорта, пък да видим после какви ще ги приказваш. Техническа и типизирана е работата на секретарките в съда. Доказателствата и работата със тях изобщо и по никакъв начин не може да бъде техническа и типизирана, още повече че работим със хора. Всяко досъдебно производство се преценява поотделно дали ще издържи, и се мисли в насока на събиране на максималния брой доказателства. обвинителни, разбира се 8)
Blessings upon the throne of tyranny
dinev
Потребител

Мнениеот sarbijanac » 30 Юни 2007, 20:09

Rommel написа:Тоя платен ............. Сърбиянац-а явно не признава обществената необходимост на виновното лице да бъде наложено съответно наказание! Намирам подобни изявления от такива юридически продажници за обидни към правото въобще...

Впрочем едва ли ще си толкова доволен, ако утре наложат такова "занижено" наказание на някой идиот, който е изнасилил майка ти или те пребие в тъмното за шест лева?! Когато мнението ти зависи от "гледната точка" си най-жалък - принципите не са за животните все пак.

За дознателите - наистина са луди да стоят на тази работа за тия пари, но те си знаят най-добре, а и качествените колеги едва ли ще се задържат дълго на подобна неблагодарна работа (за съжаление!) - бяхме там, видяхме как е!

E,сега нали носиш червена тога ?Защитавай държавата според закона .
Лично аз като адвокат НЯМА ОТ КАКВО ДА СЕ СРАМУВАМ,или още повече пък да съжалявам за това,което съм направил за клиентите си.
И съм сигурен,че ако нещо пак се случи отново ще дойдат при мен,
вместо при някой друг колега.
Не забравяйте колега,че в крайна сметка е последна думата на съда.Адвокатурата и прокуратурата са молители за одобряване на споразумението,но нищо повече....

А към колегите,които идват за споразумения при теб така ли се объщаш :"Здравейте платени ............,какво ще искате сега ?" :lol:
Ако е така,наистина много бързо ще дръпнете в йерархията. :lol:
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот plamena26 » 30 Юни 2007, 20:40

Ама вие го побъркахте колегата ,не стига че сподели и практиката си.
sarbijanac,съжелявам че ви накарах да ми кажете конкретния случай ,тъй като заради мен толко главоболия си навлякохте.
А и да напомня на Динев за чл.107 ал.3 от НПК
Чл. 107
(3) Съдът и органите на досъдебното производство събират и проверяват както доказателствата, които разобличават обвиняемия или отегчават неговата отговорност, така и доказателствата, които оправдават обвиняемия или смекчават отговорността му.
Така че не само обвинителни колега :wink:
plamena26
Потребител

Мнениеот sarbijanac » 30 Юни 2007, 20:45

plamena26 написа:Ама вие го побъркахте колегата ,не стига че сподели и практиката си.
sarbijanac,съжелявам че ви накарах да ми кажете конкретния случай ,тъй като заради мен толко главоболия си навлякохте.

Не се притеснявай,форума е за това по принцип,да се споделя опит и да се търси съдействие от колеги по различни въпроси.

Това,че има и самозабравили се е отделен въпрос.
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот dinev » 30 Юни 2007, 21:13

plamena26 написа:Ама вие го побъркахте колегата ,не стига че сподели и практиката си.
А и да напомня на Динев за чл.107 ал.3 от НПК
Чл. 107
(3) Съдът и органите на досъдебното производство събират и проверяват както доказателствата, които разобличават обвиняемия или отегчават неговата отговорност, така и доказателствата, които оправдават обвиняемия или смекчават отговорността му.
Така че не само обвинителни колега :wink:

Ами аз съм си със обвинителен уклон по рождение. Какво да направя, непоправим съм. 8)
Blessings upon the throne of tyranny
dinev
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити