- Дата и час: 30 Ное 2024, 05:45 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Конкурс за младши съдии и младши прокурори 2014
|
|
Re: Конкурс за младши съдии и младши прокурори 2013, vol. 3
Браво на всички онези, които забелязаха правописТната грешка и благодаря на онези, които указаха на незнаещите как се броят срокове. Иначе, последната дата, на която можем да подадем документи е 21.02.2014г., а не на 22.02.2014г.
На онези, които се чудят дали конкурсите са нагласени, ще кажа само, че не са!!! Аз миналата година постигнах мн добър резултат (поне по мои разбирания), като оценката на писмената ми част беше над 5.00, а на устната- 5,95 ( става въпрос за изпита за младши съдии), но при толкова добри кандидати, уви, това не ми беше достатъчно. Изпитите са доста обемни, нелеки, но пък не е невъзможно. Бариерата е казусът. Там е необходим и късмет. (относно проверяващите). Успех на всички!
На онези, които се чудят дали конкурсите са нагласени, ще кажа само, че не са!!! Аз миналата година постигнах мн добър резултат (поне по мои разбирания), като оценката на писмената ми част беше над 5.00, а на устната- 5,95 ( става въпрос за изпита за младши съдии), но при толкова добри кандидати, уви, това не ми беше достатъчно. Изпитите са доста обемни, нелеки, но пък не е невъзможно. Бариерата е казусът. Там е необходим и късмет. (относно проверяващите). Успех на всички!
- trainoneznaesht
- Младши потребител
Това, че имате висока оценка не означава, че конкурса не е нагласен!
- chandra
- Потребител
Именно това исках да добавя и да кажа, че не разполагам с връзки, които на някои хора явно доста са им необходими, за да успеят, за разлика от много други, защото познавам голяма част от колегите, които се класираха и в двата конкурса от миналата година, и то на първите места, и мога да гарантирам с пълна отговорност, че нито един от тях не разполага с връзки. Не за друго, познавам и семействата им, и самите тях- бяха отлични студенти и страхотни професионалисти. Но ние българите сме си такива, свикнали сме да омаловажаваме качествата и потенциала на хората, опитвайки се да намерим причина, поради която те успяват, само не и заради способностите им.....
- trainoneznaesht
- Младши потребител
Вижте, някои хора казват, че оптимистите били НЕ добре информирани песимисти та за всички, които вярват, че става само с учене и късмет, ще цитирам една .. по свое му велика мисъл на една спорна личност от нашата история, а именно
Участието е задължително за всички, които вярват, че притежават знанията, морала и силата да отстояват собствена воля да бъдат магистрати, но нека не се разочароват ако не стане от първия път или ако се сблъскат с определени пречки пред себе си. От друга страна има една история за 23-ти шипченски полк (който желае да я прочете в подробности), но те превземат крепостта Одрин и го превземат на нож като мнозина отдават успеха им на факта, че никой не им бил казал предварително, че Одрин се смята за непревземаем Така че успех на всички оптимисти.
.Конкурсното начало не означава конкурсен край, дрОгарЕ и дрОгарки!
Участието е задължително за всички, които вярват, че притежават знанията, морала и силата да отстояват собствена воля да бъдат магистрати, но нека не се разочароват ако не стане от първия път или ако се сблъскат с определени пречки пред себе си. От друга страна има една история за 23-ти шипченски полк (който желае да я прочете в подробности), но те превземат крепостта Одрин и го превземат на нож като мнозина отдават успеха им на факта, че никой не им бил казал предварително, че Одрин се смята за непревземаем Така че успех на всички оптимисти.
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
- bludniq_sin
- Потребител
bludniq_sin написа:От друга страна има една история за 23-ти шипченски полк (който желае да я прочете в подробности), но те превземат крепостта Одрин и го превземат на нож като мнозина отдават успеха им на факта, че никой не им бил казал предварително, че Одрин се смята за непревземаем Така че успех на всички оптимисти.
Кощунствено е да сравняваш такива епични събития с някакво си конкурсче в прогнилата ни съдебна система.
- kolegat
- Потребител
Целта изобщо не е да ги сравнявам - целта е да се извади поука за това какво може да постигне някой, на когото преди това не са му поставили граница. Ест. че няма база, но е добър пример, важим за всякакви изпитания, които си поставя човек.
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
- bludniq_sin
- Потребител
Здравейте! Четох Правилника за провеждане на конкурса, но не разбрах следното нещо: на конкурса за Младши Съдия, при положение, че кандидатът има право да избере кой от двата казуса да реши, ако премине казуса и отиде на устен, върху кой конспект ще бъде изпитан- конспекта по гражданско или по наказателно? Другото, което не мога да открия е след като кандидата бъде избран и назначен, какъв е критерият лицето да бъде назначено за Съдия по граждански или Съдия по наказателни дела? Кое е определящо?
- vilarduen_1
- Младши потребител
Напълно се съгласявам с bludniq_sin!!!
Колега vilarduen_1, няма никакво значение по кой от двата казуса на изпита пишете. Ще бъдете изпитан на целия конспект за младши съдии, като това включва един въпрос по гражданскоправни науки (материален или процесуален, зависи от въпроса, който изтеглите) и един въпрос по наказателноправни науки. Това съвсем не означава, че други въпроси няма да Ви бъдат зададени, при това, съвсем не винаги са свързани с изтеглените.
А относно това кой към коя колегия бива назначен?- младши съдиите 3 години работят като общи съдии- каквото им се падне.
Хубав и спорен ден на всички!
Колега vilarduen_1, няма никакво значение по кой от двата казуса на изпита пишете. Ще бъдете изпитан на целия конспект за младши съдии, като това включва един въпрос по гражданскоправни науки (материален или процесуален, зависи от въпроса, който изтеглите) и един въпрос по наказателноправни науки. Това съвсем не означава, че други въпроси няма да Ви бъдат зададени, при това, съвсем не винаги са свързани с изтеглените.
А относно това кой към коя колегия бива назначен?- младши съдиите 3 години работят като общи съдии- каквото им се падне.
Хубав и спорен ден на всички!
- trainoneznaesht
- Младши потребител
u3mamhukaa написа:Ейййй това жените сте си е.али майката Веднага ще лягат с на хората синовете Тая пя мацка късмет нямала , щото имал човека дъщеря , ми то не пречи пак да легнете
Както е казала Ванга "Сички жени сме уроспий"
Я пак прочети, какво съм написал! Нещо не си разбрал как иронията се преплита в съвършен дисонанс с лиричното възприятие на шегата. Темата е много сериознa от гледна точка на сложността на дисхармонията в човешките отношения, изразено с ретроспективната цел за един прост секс.
П.С.
Последна промяна tiesto на 14 Фев 2014, 15:05, променена общо 1 път
Similia similibus curantur.
-
tiesto - Потребител
всичко съм разбралА
Най-доброто отмъщение е да живееш щастливо
-
u3mamhukaa - Потребител
trainoneznaesht написа:Браво на всички онези, които забелязаха правописТната грешка и благодаря на онези, които указаха на незнаещите как се броят срокове. Иначе, последната дата, на която можем да подадем документи е 21.02.2014г., а не на 22.02.2014г.
Дано най-накрая се сетиш, че това е морковчето, което виси на въженцето, което е вързано на пръчицата, която Хитът Петър държи пред магаренцето, а то все се надява, че ще си го хапне и върви напред, без да се усеща, че Хитър Петър е твърде тежък...
Сега започна ли да ди просветва?
Ако не, мога да ти го нарисувам, скицирам или каквото там се прави...
ПП
За онези, дето се съмняват, че се опитвам да откажа този или онзи от конкурса обяснявам: Никога не бих се унижил да отида на събеседване, конкурс и прочие, аз съм адвокат!!!
- datajumanji
- Потребител
datajumanji написа:[
За онези, дето се съмняват, че се опитвам да откажа този или онзи от конкурса обяснявам: Никога не бих се унижил да отида на събеседване, конкурс и прочие, аз съм адвокат!!!
И какво като си адвокат, колега ?!? Същите тези, които биха те унижили на конкурса, те унижават ежедневно с неадекватните си съдебни актове. И какво можеш да направиш ? Нищо. Аз като адвокат съм притеснен от мотивите на повечето кандидат-магистрати. Не може да кандидатстваш единствено заради сигурната работа, заплатката и престижа. Стискам палци в конкурса да успеят правилно мотивираните хора, които чувстват тази професия като призвание.
- kolegat
- Потребител
E колегат времената са други. Такива хора каквито искаш от луната ли да ги внасят?
Впрочем, оценяващите на конкурсния изпит доколкото съм гледал са академични юристи (може би участват и съдии, не съм обърнал внимание)
Впрочем, оценяващите на конкурсния изпит доколкото съм гледал са академични юристи (може би участват и съдии, не съм обърнал внимание)
- commodoro
- Потребител
commodoro написа:E колегат времената са други. Такива хора каквито искаш от луната ли да ги внасят?
Напротив. Срещал съм такива хора, които, за щастие на обществото, са станали съдии. Само че са малко.
А относно комисиите - повечето членове са действащи магистрати.
- kolegat
- Потребител
От позицията на адвокат ще кажа, че лично аз никога не съм се чувствала унизена, наведена или каквото и да било на съда! Колегите съдии уважават адвокати, които отстояват тезата си до край, а не "клякат" при първата по-остра реплика! Моя стил в зала е доста агресивен, но винаги е бил възпитан и поне до сега не съм била "глобявана" или "наказвана". Ако някой става магистрат с идеята за превъзходство, ще ви напомня, че съгласно ЗАдв., на адвоката се дължи същото уважение като на съдия, прокурор или следовател! Така, че много моля, ако някой от Вас случайно стане магистрат да го има предвид! Отделно от това един адвокат има много по-голяма подготовка от съдия в голям областен град, защото там всичко е на колегии, изключение прави Варна, тук съдиите са всеки гледа всичко! Но няма как примерно съдия в брачна колегия в СРС да е по-подготвен в областта на търговското право, че дори и процеса, защото с особената част на ГПК досежно търговските спорове този съдия не работи! Много колеги съдии излязоха и на свободния пазар, от тях тези, които наистина бяха качествени сега се радват на чудесна практика и определено са по-доволни в адвокатурата, други... останаха разочаровани...
- chandra
- Потребител
Колеги някой подал ли си е вече документите? Може ли единият комплект да е копие?
- jivko1
- Потребител
Здравейте, колеги! Скоро се регистрирах при вас, но отдавна ви чета На 12.02 си подадох документите за младши магистрати като само първият беше в оригинал, а другия беше само копие. Нямаше проблеми. Държат да са подредени по начина на отразяване в заявлението. Заглеждат се в автобиографията и в медицинското най - вече. Вторият комплект даже не го и погледнаха, само го прелисти госпожицата и ми даде входящ номер, тъй като вече била проверила първия. Желая успех на всички!
- viktoryia
- Нов потребител
Много малко подали досега. Може би много хора подават в последния момент. Очаквах че вече ще има по 500-600 души.
- jivko1
- Потребител
jivko1 написа:Много малко подали досега. Може би много хора подават в последния момент. Очаквах че вече ще има по 500-600 души.
jivko1, до кой номер са стигнали?
- happiness
- Младши потребител
По-малко от 320 за съдии и 420 за прокурори. Незнам точните номера, защото не ги подавах лично, но беше нещо такова.
- jivko1
- Потребител
|
|