начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Въпроси по изпитите за младши магистрати

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот iva_kari » 07 Дек 2006, 01:40

И сега какво правим? И аз мисля,че и в досъдебната фаза трябва да има защитник, но от това решение излиза друго :roll:
iva_kari
Младши потребител

Мнениеот vikin » 07 Дек 2006, 13:19

Мисля че това решение не отговаря вечене на нормативната уредба....задължителния защитник встъпва от момента на привличане на лицето в качеството му на обвиняем или от задържането му - това очначава от досъдебната фаза!
vikin
Младши потребител

Мнениеот iva_kari » 07 Дек 2006, 17:12

При документната измама в спбствена полза дееца ще отговаря ли и за ползването на опорочения документ, ког. той не е изготвен от него или и за подправката, когато е изготвен от него?Аз мисля, че ще отг. само за док.измама, но нещо не мога да се обоснова - това съставно престъпление ли е и ако да кой е втория му престъпен акт/освен ползването на порочния документ/?А при док.измама в чужда полза?Нещо съвсем се омотах с тия документни истории
iva_kari
Младши потребител

Мнениеот naa82 » 07 Дек 2006, 20:20

Може да носи отговорност и по двете алинеи на чл.212 НК, защото не е задължително друг да е изгитвил документа, а деецът само да го е изпилзвал. За справка виж Стойнов.
naa82
Младши потребител

Предишна

Назад към Конкурси, изпити