- Дата и час: 22 Ное 2024, 00:21 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Събеседване
|
|
13 мнения
• Страница 1 от 1
Събеседване
Може ли някой да каже какво представлява събеседването за постъпване в адвокатска колегия на град София, което е за хора с успех под 5 от държавните изпити...Благодаря ви!
- питащ
Re: Събеседване
Една моя позната се яви наскоро и го взе...
Питах я как е минало-схемата е следната-отиваш в САК, записваш се за изпита(когато има дата за него) и възможностите са две-или се подготвяш по некъв си въпросник и си теглиш листчета-и могат да те питат едва ли не за всичко-от комисията, която била от няколко адвокати.
Другият вариант-който бил по-предпочитания от кандидатите е този-заявяваш тема, по която ще говориш на изпита(ама от която си щеш област на Правото).
Та говориш по избраната от теб темата и можеш да очакваш всякакви въпроси от нея.
Задължително трябвало да се знае ЗА, а по възможност, горе-долу и проектите за нов ЗА, които отлежават в Народното събрание(особено този, изработен с изключителното усърдие на самата адвокатска колегия), Тарифа №1, разбира се-а някои колеги само ги питали-"Къде ще ви е офиса?; Сам(а) ли ще работите или в съдружие?" и т. н.
С 2 думи не е нещо особено-май е нещо подобно на теоретико-практическия изпит пред МП за правоспособност-който не се е явил-той не го е взел...
:-)
Питах я как е минало-схемата е следната-отиваш в САК, записваш се за изпита(когато има дата за него) и възможностите са две-или се подготвяш по некъв си въпросник и си теглиш листчета-и могат да те питат едва ли не за всичко-от комисията, която била от няколко адвокати.
Другият вариант-който бил по-предпочитания от кандидатите е този-заявяваш тема, по която ще говориш на изпита(ама от която си щеш област на Правото).
Та говориш по избраната от теб темата и можеш да очакваш всякакви въпроси от нея.
Задължително трябвало да се знае ЗА, а по възможност, горе-долу и проектите за нов ЗА, които отлежават в Народното събрание(особено този, изработен с изключителното усърдие на самата адвокатска колегия), Тарифа №1, разбира се-а някои колеги само ги питали-"Къде ще ви е офиса?; Сам(а) ли ще работите или в съдружие?" и т. н.
С 2 думи не е нещо особено-май е нещо подобно на теоретико-практическия изпит пред МП за правоспособност-който не се е явил-той не го е взел...
- :-)
А на какво правно основание се провежда този изпит????? .... след като няма промяна още в Закона за адвокатурата за начина на вписване на нови адвокати. Би трябвало да си подаваш само заявление и да чакаш, чакаш, чакаш и т.н.
- gogo-1
Правно основание за провеждането на такъв изпит няма (поне не в ЗА, а доколкото знам и никъде другаде) и това е изтъквано нееднократно, но няма правни способи, с които от САК да бъдат поставени "на място", за да спрат да вършат това нарушение (защото не можеш да поставяш изисквания, когато такива не са регламентирани в закон-било то общ или специален).
- :-)
а каква е таксата в САК?
- desiva
- Младши потребител
какво имаш предвид под "новопостъпващи" и "други"
Аз досега не съм се вписвала, сега ми се налага, но не съм завършила тази година. В коя от тези категории съм:))
Аз досега не съм се вписвала, сега ми се налага, но не съм завършила тази година. В коя от тези категории съм:))
- desiva
- Младши потребител
kolegi w mrevata namerih informaciq za promeni na zakona za adwokaturata poblikuwani na 23.09 br 84 ot DV
- nikifor
Колеги, тази такса не е ли само част от дължимата сума, защото разбрах че плюс нея има и още 500 или 600 лв.
- мики маус
Защо в различните колегии по различен начин тълкуват стажа, който е определящ за таксата? Някъде го смятат като "общ трудов стаж", другаде - "юридически стаж".
- мики маус
Izbira6 si tema po izbor i govori6 po neia.Sa6to taka nau4ete zakona za advokaturata tai kato zadavat vaprosi ot tam.Niakoi ot koito dosta podvejda6ti.Uspex ne e trudno!
- tsolakis
13 мнения
• Страница 1 от 1
|
|