Според мен е по правилно да се удвоява оценката от писмения изпит, защото, ако е добре проведен, дава много по пълна представа за реалната подготовка. Освен това при писмения изпит теоритично остава "писмено доказателство" за това как си се представил. освен това има хора, които се представят по-зле на устен изпит не защото знаят по-малко, а защото са напр. притеснителни. Не е без значение и обстоятелството, че при устния изпит комисията неизбежно се влияе от външния вид и поведението на човек пред нея, което, както и да го погледнем, си е субективизъм.
В крайна сметка не трябва да се мисли, че ако един конкретен писмен изпит не е проведен добре, това значи, че писмените изпити по принцип не са добър начин за оценка.
- Дата и час: 22 Ное 2024, 01:07 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Ще се обжалва ли конкурса за мл.съдии?
|
|
87 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Ще се обжалва ли конкурса за мл.съдии?
Колеги аз бях в първата комисия и също не знам резултата си от устния. Някой да знае кога оценките ще бъдат публикувани?
- R.G
а какъв беше писмения изпит? казус ли ? - маже ли някой да го опише?
- jullli
- Младши потребител
И аз бях в същата ІІІ комисия и също си знам оценката, но до колкото разбрах от други хора в първа комисия не е било точно така. На тях са им казали , че резултатите ще излязат до една седмица. Освен това в нашата комисия се задаваха по четири въпроса, а в тяхната по три. И това ако са еднакво регламентирани правила , здраве му кажи. Не смятате ли , че устният изпит трябва да протича за всички еднакво?
- мая
A koga 6te bude izvestno krainoto klasirane,kogato vsu6nost 6te se razbere 6te raboti6 li kato ml.sudia ili ne?
- georgieva
- Младши потребител
Крайното класиране би следвало да бъде обявено в 7-дневен срок от полагане на устния изпит т.е. по мои сметки на 24.10.2003 г.
- R.G
Всъщност дали ще работиш като съдия не зависи от крайното класиране, тъй като образно казано има още два кръга.
Първият е пред ВСС, които според практиката на ВАС могат и да не назначат класирания на първо място от комисията.
Вторият е пред ВАС и зависи от това дали някой ще реши да обжалва резултатите от конкурса и докъде е готов да стигне.
Така че още е рано, но едва ли ви казвам нещо ново - все пак сте юрист.
Първият е пред ВСС, които според практиката на ВАС могат и да не назначат класирания на първо място от комисията.
Вторият е пред ВАС и зависи от това дали някой ще реши да обжалва резултатите от конкурса и докъде е готов да стигне.
Така че още е рано, но едва ли ви казвам нещо ново - все пак сте юрист.
- Петър Таков
87 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
|
|